Линта тражи да се ослободе оптужени за тзв. државни удар у Црној Гори

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта, затражио је данас од Вишег суда Црне Горе да «9. маја ослободи лидере Демократског фронта Андрију Мандића и Милана Кнежевића и остале оптужене за тзв. државни удар».

Линта је оценио, саопштио је Савеза Срба из региона, да је «апсолутно неприхватљиво» да правосуђе једне европске државе у 21. веку крши начела «независности, непристрасности и професионализма» и да има намеру да невине људе осуди без икакних доказа о њиховој кривици и шаље у затвор.

«Крајње је време да власт у Црној Гори прекине ову судску фарсу и да оптужени добију моралну и људску сатисфакцију због бруталних лажи и клевета које су доживели током двогодишњег монтираног судског поступка», рекао је Линта.

Линта је појаснио да Специјално тужилаштво није извело ниједан доказ да је планирано насиље у Подгорици, нити да је постојао план насилне смене црногорске власти на дан парламентарних избора 2016. године, а да је кључни сведок Специјалног тужилаштва, Саша Синђелић, изјавио да завере око упада у црногорску Скупштину и убиства Миле Ђукановића није било, и да је његово сведочење било изнуђено, преноси Танјуг.

«Све чињенице показују да је у питању монтиран судски процес чији је циљ био да омогући још једну победу Демократској партији социјалиста и опстанак на власти режима Мила Ђукановића», закључио је Линта.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »