Jovanović: Tender za nove autobuse GSP-a nacrtan za kompanije iz Kine i Turske

Šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović ocenio je danas da je tender za nabavku novih autobusa za potrebe Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) bio „nacrtan za unapred određene kompanije iz Kine i Turske“.

Jovanović je naveo da se sistem gradskog prevoza u Beogradu, „baziran na prepuštanju linija privatnicima i gašenju GSP-a, raspao tokom zime“ i da su „cenu neulaganja u Gradsko saobraćajno preduzeće platili Beograđani koji su čak i gurali autobuse“.

„Zato je gradska vlast posle pet godina prihvatila stav opozicije da se moraju nabaviti novi autobusi. Međutim, ni ova javna nabavka nije mogla da prođe bez spornih elemenata. Raspisana su dva tendera istovremeno: na prvom je uslov bio da je ponuđač za tri godine prodao 4.000 autobusa, a na drugom da je za pet godina prodao deset!? Iz ovog podatka je jasno da je tender bio nacrtan za unapred određene kompanije iz Kine i Turske“, naveo je Jovanović.

On je dodao da je „spušten“ kriterijum kubikaže motora u odnosu na prethodni period, pa će kako je rekao, „naši sugrađani dobiti autobuse sa slabijim motorima u odnosu na sve ranije periode“.

„Ovom nabavkom, kao i mnogim prethodnim, u slobodnoj Srbiji će se baviti za to nadležni organi“, naveo je Jovanović.

Ova vest Jovanović: Tender za nove autobuse GSP-a nacrtan za kompanije iz Kine i Turske je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »