Глишић: Људи верују Вучићу, и то је суштина

Људи верују Вучићу и то је цела суштина, каже председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић, један од кључних људи за организацију и рад ове странке, човек у којег Александар Вучић има велико поверење, сумирајући оно што се догађа на политичкој сцени, у Србији уопште.

„Последњи скуп “Будућност Србије“, који је окупио око 150.000 грађана, показао је да је пристојна Србија у већини и да одбацује простаклук, шовинизам, увреде и враћање у прошлост“, рекао је Глишић, а на питање да ли је било тешко организовати да скуп са овако великим бројем људи прође без иједног инцидента или било какве материјалне штете, додаје:

„Није. Био је то скуп пристојне Србије“…

На констатацију да је митинг у Београду показао не само снагу и масовност, већ и организованост СНС, те на питање како се то постиже, Глишић одговара да је СНС већ много пута то демонстрирала, и да су и њени чланови увек спремни да на делу покажу оно за шта се залажу.

“Ми, којима је председник Вучић поверио да се бавимо странком, трудимо се да покажемо да смо достојни његовог поверења. Радимо свакодневно, по цео дан, без слободне суботе и недеље… Трудимо се да будемо посвећени послу, да уважимо сваки савет и када имате тако поштен однос према послу, онда и такав скуп организујете најбоље што можете“, каже Глишић.

Упитан да ли је скуп у престоници, којем је, осим чланова СНС, присуствовао и велики број симпатизера те партије из Хрватске, Северне Македоније, Црне Горе и Републике Српске, показао да СНС излази из оквира странке и прераста у својеврстан покрет, Глишић примећује да се Вучић радом, трудом и планом за будућност земље етаблирао као озбиљан лидер у региону, коме грађани верују и доживљавају га као гаранта њихове стабилности и боље и извесније будућности.

“Александру Вучићу верују грађани у Србији, али га и Срби ван Србије, као и грађани других националности у окружењу, поштују, јер знају да он жели да Србија, али и читав регион иду напред“, уверен је Глишић.

Према виђењу страних агенција и медија у региону, скуп “Будућност Србије“ у Београду био је Вучићев одговор на протесте опозиције и доказ колико је јак, а Глишић оцењује да је митинг, између осталог, био и одговор грађана који желе развој и напредак и који су, каже, прозрели намере лидера СзС и показали да одбацују повратак у прошлост и да желе у будућност.

“Осим псовки и мржње, на њиховом протесту није се чуло ништа конкретно о ономе што занима грађане Србије, док се на нашем скупу јасно чуло шта смо до сада урадили и шта је наш план за будућност. Бројност једног и другог скупа је све показала“, истиче функционер СНС.

Скупови СНС су, додаје, и најмасовнији не зато што неко члановима странке дели сендвиче или их приморава да долазе, као што злурадо тврде њени политички противници, већ управо зато што грађани верују у политику Александра Вучића и партије на чијем је челу.

Глишић, који се недавно нашао у улози “глумца“ у споту којим је најављиван скуп одржан 19. априла, а који је протумачен као одговор СНС политичким опонентима који чланове те странке називају „сендвичарима“, истиче да у тој партији не треба да се стиде што их етикетирају као ботове или сендвичаре, јер то, каже, највише говори о онима који смишљају такве увреде.

“Када са стотине лажних профила на друштвеним мрежама пљују и вређају СНС, онда то нису ботови, већ борци за некакву слободу и демократију, а када неко са именом и презименом брани нашу политику, онда је сендвичар и бот. То је одраз немоћи наших политичких конкурената“, истиче Глишић и додаје да су у СНС увек спремни да на шаљив начин одговоре на прозивке политичких противника, као што су то учинили и поменутим спотом.

“Не видим ништа ружно у прављењу сендвича. Ми немамо пара за кавијар и шампањац, као два тајкуна, Драган Ђилас и Вук Јеремић, и фашиста Бошко Обрадовић. Ми, ето, једемо сендвиче и грађани нас најбоље разумеју, много боље него лидере СзС, који потроше неколико хиљада евра на једну вечеру“, каже Глишић.

На питање како је СНС, као релативно млада партија, која је из основа градила страначку инфраструктуру, успела да се развије за кратко време, истиче да напредњаци нису имали узор, те да је “тајна њиховог успеха“ у одговорности, дефинисаној политици и великом раду.

“Ништа не може да се постигне без људи. Да бисте имали људе, морате да имате резултате, а резултати се не могу постићи без јасне политике и лидера који може и зна да је спроведе. У нашем случају се тај “ланац“ добро повезао са најјачом кариком на челу и то одлично функционише. Радимо сваки дан, анализирамо се и мењамо, исправљамо лоше и та одговорност према нама самима, али и према другима, је тајна нашег успеха“, уверен је Глишић.

Сматра и да СНС показује одговорност критичким односом према раду својих чланова и функционера и то је, како каже, један од разлога што је све више оних који поштују и подржавају ту партију.

“Читамо сваки допис, мејл и поруку која стигне, обилазимо одборе у свакој општини, разговарамо са људима. На основу жалби, анализирали смо рад председника појединих општина и смењивали их, распуштали одборе… Док будемо имали такав однос, сигуран сам да ће СНС бити све чвршћа и јача, а да ће њени резултати пратити оно што на националном нивоу постиже председник Вучић“, уверен је Глишић.

Одбацује тврдње дела опозиције да је СНС поједине функционере смењивала на притисак јавности и подвлачи да та партија реагује по принципу одговорности, а не притиска.

Поштено је, каже, да функционери против којих се воде судски процеси поднесу оставке и по томе се, напомиње Глишић, СНС разликује од савеза који предводе Ђилас, Јеремић и Обрадовић.

“И у том савезу има оних против којих се, такође, воде судски процеси, као што је градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић. Било би поштено да и он поднесе оставку као што су то учинили наши локални функционер, који нису желели да оптерећују странку својим процесима“, указује Глишић.

Осврнувши се и на тврдње политичких противника да у њиховој странци влада ауторитарност и да чланови странке наводно морају да достављају доказе како су гласали, Глишић је приметио да је то лаж, и да то говоре они који, како каже, у својој иделологији имају фашисоидну политику и који не трпе туђе мишљење.

“Не могу да поднесу то што СНС подржавају јавне личности, па штампају умрлице Бори Ђорђевићу и Оливеру Мандићу. Такви говоре о некаквој диктатури и малтретирању чланова странке! Да ли смо ми штампали умрлицу Влади Георгиеву или другима који подржавају њихове скупове? Они су последњи који имају право да деле лекције о диктатури, демократији и да коментаришу уређење у СНС“, каже Глишић и додаје да демократију каква је унутар СНС они никад неће достићи у својим странкама“.

“Немогуће је да 70 или 80 одсто гласача, што је био наш резултат на последњим локалним изборима у неколико општина, приволите да гласају. То раде “цензус“ партије којима недостаје стотинак гласова, такве оптужбе су будалаштина и говоре шта би радили они који нас за то оптужују“, наглашава Глишић.

Упитан о евентуалним променама на најављеној Скупштини СНС, каже да је рано да се о томе говори и додаје да ће се од 1. септембра одржавати унутарстраначки избори у месним, општинским и градским одборима.

“Када се тај процес заврши, видећемо ко има подршку у својим срединама, а о томе ћемо разговарати на јесен и почетком следеће године“, каже Глишић, који примећује да међу напредњацима још увек има неких који нису схватили шта значи бити члан СНС и имати одговорну функцију.

“Сваки дан се боримо са тим. Ипак, поносам сам на велики број оних који постижу резултате и одговорно и поштено стоје уз политику странке и нашег председника“, истиче Глишић.

На тврдње да има и оних који се учлањују у СНС да би преко партијске књижице остварили личне интересе, Глишић каже да ће “таквих бити док је света и века“, али да СНС, за разлику од других странака, такве искључује из странке.

„Друге странке их стављају у први ред и називају лидерима“, закључио је Дарко Глишић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »