Галијашевић о исламистима: Причамо о две пушке, а они имају хаубице

Циљ бошњачке политике у БиХ је створити исламску државу у којој не би било места за друге и другачије, поручио је стручњак за тероризам Џевад Галијашевић.

Гостујући у емисији ТВ Наса “Добар, лош, зао”, Галијашевић је о тзв. шпијунској афери врбовања селефија и наводима да им је Хрватска прослеђивала оружје, истакао да та прича не држи воду из неколико разлога.

“Зашто ћете вехабијама давати две пушке кад они имају хаубице и прслуке бомбаша самоубица. Они имају експлозиве које постављају у полицијским станицама, иду ноћу па пуцају или пред кладионицом дочекају војнике па пуцаје из аутоматске пушке», рекао је Галијашевић.

Подсетио је на, како је рекао, кукавичко убиство полицајца Ђурића у Зворнику и на убиство породице Анђелић на верски празник. “И сад као Хрватска овако добро опремљеној организацији треба да обезбеђује неке две пушке”, казао је Галијашевић.

Указао је да је селефијска структура дала 320 бораца за сиријско ратиште, ИД и Ал-Каиду, успоставила је стотину вехабијских насеља, има 22 паралелна џемата у БиХ и има на хиљаде невладиних организација преко којих перу новац.

Имају, истиче, подршку три велике обавештајне заједнице, а то су Турска, Саудијска Арабија и Иран. “И ви онда нападнете комшије, нападнете највећег пријатеља Босне и Херцеговине. Како ћемо у Европе без Хрватске?”, запитао је Галијашевић.

Тврди и да је 2001. године Босна и Херцеговина са својом исламистичком и терористичком мрежом била укључена у нападу на америчке куле у Њујорку, преноси Танјуг.

“Не само два пилота него и главни организатор којему се и данас суди у Гуантанаму Кхалид Шеик Мухамад имали су држављанство БиХ, али и не само то. Они су итекако учествовали у креирању исламистичких процеса у нашој земљи, у усмеравању младих Бошњака у правцу политичког и радикалног Ислама”, истакао је Галијашевић.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »