15 милитаната убијено у размени ватре са владиним трупама на Шри Ланци

Пуцњава између војске и милитаната осумњичених за низ напада на Шри Ланки избила је у петак увече у Сантамарутху у Ампари, јужно од града Батичалоа.

Полицијски портпарол је изјавио да су тројица осумњичених бомбаша самоубица били међу 15 убијених у размени ватре са владиним трупама.

Једно дете ухваћено у унакрсној ватри примљено је у болницу.

Војни портпарол Сумит Атапату изјавио је да је на војнике који су кренули на скровиште милитаната отворена ватра и бачене експлозивне направе.

«Војници су узвратили и након претреса скровишта милитаната пронашли велику количину експлозива», рекао је портпарол.

Он је рекао да су милитанти били чланови домаће исламске групе National Towheed Jama’at, која је осумњичена за нападе који су се догодили прошле недеље.

Материјали за израду бомби, на десетине штапина и на хиљаде металних кугли пронађено је претрази засебне куће у истом подручју, навела је војска.

Влада је саопштила да је девет домаћих, високо образованих бомбаша самоубица извршило нападе  на Ускрс прошле недеље, од којих је осам идентификовано. Једна је била жена.

Полиција је у петак изјавила да покушавају пронаћи  још 140 људи за које вјерују да су повезани са Исламском државом, која је преузела одговорност за самоубилачке нападе.

Полиција је у својим истрагама до сада привела најмање 76 људи, укључујући странце из Сирије и Египта.

Двадесет их је ухапшено само у протекла 24 сата.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »