Трамп жели да истражи заверу Украјине и Хилари Клинтон

Амерички државни тужилац Билл Бар ради на «хитним» и «великим» открићима против украјинских лидера који су наводно у 2016. намерно објавили информације о мрачним делима републиканског изборног челника Пола Манафорта. То су радили како би се помогло кандидату Демократске странке Хилари Клинтон у председничкој трци.

О томе у програму Hannity на Fox News говорио је амерички председник Доналд Трумп. Прошлог месеца, украјински тужилац, Јуриј Лутсенко, отворио је пандорину кутију у вези са цурењем информација из такозваног «црног књиговодства» Виктора Јануковича. Ови подаци присилили су Манафорта да напусти мјесто шефа изборног штаба Трампа. Истрага је почела након што се појавио аудио запис, у којем два антикорупцијска званичника из Украјине наводно признају да су намерно објавили финансијске информације о Манафорту и информације о његовим везама са руским актерима у Украјини како би помогли Клинтону у 2016. години.

Почетком месеца, украјински полицијски службеници су рекли да су прикупили много доказа о дослуху и кршењу од стране демократа и покушали их пребацити у Министарство правде САД-а. Фокс Њуз такође пише да је суд у Украјини недавно објавио цурење информација о Манафорту као илегални покушај да се утиче на америчке изборе.

ТВ водитељ Шон Ханити питао је Трампа да ли Американци треба да виде резултате украјинске истраге у вези са Клинтоновом могућом сарадњом са украјинским званичницима. На то је председник САД одговорио: “Мислим да је тако. Мислим да ће Бар то желети да се то види. Ја се, наравно, ослањам на главног тужиоца. Да видимо шта он каже о томе.

“Чини се да је то велика ствар, веома занимљива епизода у односу на Украјину. Недавно сам разговарао са новим председником и честитао му. Али изгледа да је то веома, веома велика ствар. И нисам изненађен ”, рекао је Трамп.

Фокс Вести пише да Трамп понавља поруку свог личног адвоката, Руди Гиулианија. Он је написао на Твитеру у среду: «Држи очи на Украјини.» У 2017. години, издање Политико открио је да се украјински званичници не само јавно доводе у питање Трампову спремност да преузме председавање, већ и да изведу посао иза кулиса у корист Клинтонове. Публикација је открила да је украјинска влада радила са консултантом Демократске странке у потрази за компромисним доказима против Трампа, укључујући и истраживање руских веза са Манафортом.

https://www.unian.net

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »