Москва поздравља амерички предлог о разоружању

Москва поздравља изјаву председника САД Доналда Трампа да све државе треба да одустану од нуклеарног оружја.

„Узимајући у обзир да расте улога нуклеарног оружја у америчкој доктрини и његов прелазак у раван средстава која се могу користити на бојном пољу, та изјава се може само поздравити“, рекао је новинарима заменик шефа дипломатије Русије Сергеј Рјабков.

„Треба узети у обзир велики број фактора који непосредно утичу на стратешку стабилност, од појаве система ПВО и могуће појаве оружја у свемиру, до озбиљних промена у сфери конвенционалног наоружања“, додао је Рјабков.

„То је комплексно питање које до сада није било тема разговора. Ми смо свој став формирали и спремни смо да га изложимо партнерима из САД и других држава нуклеарне петорке“, казао је он.

Рјабков је такође нагласио да је Русија спремна да разговара са САД о новом споразуму о разоружању, након што Вашингтон представи конкретан предлог и Москва проучи идеје које су се појавиле у медијима о закључењу тространог споразума у области разоружања.

Телевизија Си-Ен-Ен, позивајући се на неколико извора у Белој кући, саопштила је да амерички председник Доналд Трамп води дискусију са министарствима о изради новог нуклеарног споразума.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »