Ким Џонг-ун позвао Путина да посети Северну Кореју

Лидер ДСеверне Кореје Ким Џонг-ун позвао је руског председника Владимира Путина да посети његову земљу, извештава Централна телеграфска агенција Кореје (ТсТАК).

«Вољени врховни лидер позвао је председника Путина да посети Северну Кореју у било које време које је прикладно за њега, а позив је спремно прихваћен», наводи се у извештају .

Према агенцији, лидери Северне Кореје и Русије током преговора договорили су се да ојачају стратешку сарадњу како би очували мир и безбедност у региону.

«Стране су се сложиле да ојачају стратешку сарадњу како би се обезбиједио мир и сигурност у региону и додатно унапредили међусобно разумевање и везе», наводи се у извештају.

Подсетимо, 25. априла преговори између Владимира Путина и Ким Јонг-ун-а одржани су у Владивостоку. Састанак је трајао око три и по сата.

Сумирајући разговоре, руски лидер је рекао да су они конструктивни и пословни, у традиционалној пријатељској атмосфери за Москву и Пјонгјанг. 

Истовремено, Ким Џонх ун је  након састанка са руским председником, назвао односе Пјонгјана и Москве «непроцењивим благом народа две земље»

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »