Амбасадор Русије Александар Чепурин о сусрету председника Путина и Вучића

Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин прокоментарисао је данашњи сусрет председника Русије Владимира Путина и Србије Александра Вучића у Пекингу на маргинама форума «Један појас-један пут».

„На састанку са председником Србије Александром Вучићем у Пекингу председник Русије Владимир Путин се са топлином сећао гостопримства братског српског народа које му је указано током јануарске посете Београду. Стварно, како је истакао Александар Вучић, „то је била посета с душом“- рекао је Чепурин.

Преговори шефова држава Русије и Србије Владимира Путина и Александра Вучића су били конструктивни, у пријатељском духу. Лидери су размотрили и билатералне односе, и регионалну проблематику, укључујући и ситуацију око Косова и Метохије, која није једноставна.

Дијалог између Београда и Приштине је већ пола године у коми због провокативних потеза косовских Албанаца: увођења такса од 100%, одлуке о стварању војске која се коси са резолуцијом 1244 СБ УН, покушаја да се узурпира српска имовина. Свугде се види траг косовских спонзора. Посредници – ЕУ – су приморани на нервозу због дрске линије далеког Вашингтона, који је претворио Косово у још један „Амбасадорстан“ и „копнени носач авиона“ Бондстил и из све снаге показује да без Американаца никакве нагодбе не може бити.

Данашњи сусрет је потврдио: Русија ће и даље енергично подржавати праведни посао Београда. Проблем не може да буде решен без Србије и утолико пре против Србије.“

Александар Чепурин

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »