Украјина неће тражити од Савета безбедности нове санкције против Русије

Украјина током предстојеће седнице Савета безбедности Уједињених нација, која се одржава на њену иницијативу због одлуке Москве да упрости издавање пасоша житељима Донбаса, не намерава да тражи нове санкције против Русије, него жели реакцију међународне заједнице, изјавио је амбасадор Украјине при УН Владимир Јељченко.

Украјина је 24. априла послала писмо Савету безбедности УН са захтевом да се одржи седница поводом тога што је председник Русије Владимир Путин потписао указ о упрошћеном издавању руских пасоша житељима Донбаса. Говорећи о том указу, Путин је казао да Русија нема жељу да ствара проблеме Кијеву, али да је ситуација с људским правима у региону Донбаса прешла све границе.

„Далеко смо од таквог захтева као што су санкције против Русије, али, наравно, требало би да постоји макар саопштење председника Савета безбедности, или макар саопштење за медије“, рекао је Јељченко.

Уколико су дејства Русије у вези с издавањем пасоша и обустављањем испорука угља сигнали новоизабраном председнику Украјине о одређеним условима које треба да испуни — то неће функционисати, додао је амбасадор Украјине при УН.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »