Тужилаштво и Суд БиХ и даље ћуте о терористичком нападу

Начелник Полицијске управе Зворник Горан Абазовић рекао је данас Срни да ни после четири године од терористичког напада на Полицијску станицу, у којем је убијен полицајац Драган Ђурић, а рањени Стево Миловановић и Жељко Гајић, нема ни тужилачког ни судског мишљења или извештаја о том догађају.

«Одговорно тврдим да нико од присутних том догађају није позван у Тужилаштво БиХ у својству сведока ради давања изјаве, нити је шта друго учињено, чак Полицијској управи Зворник није враћено ни оружје ни униформа са вештачења» — рекао је Абазовић, поводом четири године од терористичког напада на ту полицијску станицу.

Абазовић је нагласио да је приоритет полиције, поучене искуством овог гнусног чина, стална превентивна борба против тероризма и насилничког екстремизма, у складу са свим прописима и сарадња са линијским управама, односно другим полицијским агенцијама.

«Полицијска управа Зворник, у сарадњи са локалном заједницом, спроводи пројекат превентивног деловање против тероризма и насилничког екстремизма» — рекао је Абазовић и додао да су стављањем овог пројекта у функцију Полицијска управа и зворничка локална заједница прве у БиХ у овој области.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић сматра да превентивно деловање на сузбијању девијантних понашања појединаца или група треба да буде стално у центру пажње локалне заједнице, полиције и грађана.

«Стално радимо и разговарамо са верским вођама, учитељима, наставницима, директорима основних и средњих школа, деканима, родитељима, представницима месних заједница, политичким партијама са овог подручја, а све у циљу да идентификујемо могуће нечије девијантно понашање, било које старосне доби из било ког народа» — рекао је Стевановић.

Он је нагласио да проблем може да буде свако ко се девијантно понаша и ко је спреман да направи неки непромишљен поступак који би могао да кошта нечији живот или да поремети свакодневне редовне животне релације.

«Са Полицијском управом Зворник имамо одлучну сарадњу и мислим да је, у циљу повећања степена безбедности на овом подручју, било изузетно добро што смо успели вратити Центар јавне безбедности, а касније Полицијску управу у Зворник» — нагласио је Стевановић.

Стевановић сматра да се, формирањем у Зворнику, Полицијска управа практично примакла збивању свих догађаја и дешавања на овом подручју, као што су, између осталих, комеморације у Сребреници и Братунцу, те други догађаји који изискују веће ангажовање полиције, а све ради безбедности грађана.

У суботу, 27. априла на месту страдања полицајца Драгана Ђурића биће положено цвеће и служен помен, као и на месном гробљу у Каракају, где је убијени полицајац сахрањен.

На Полицијску станицу Зворник извршен је 27. априла 2015. године око 19.15 часова терористички напад, у којем је убијен полицајац Драган Ђурић, а рањени полицајци Стево Миловановић и Жељко Гајић.

Терористички напад извршио је припадник вехабијског покрета Нердин Ибрић из Кучић Куле код Зворника. Ибрић се довезао испред Полицијске станице у аутомобилу «голф 2» црне боје и уз поклич «Алаху екбер» /Алах је велики/ упао у Полицијску станицу и почео да пуца из пушке зване «пумпарица».

Терористички напад извршен је током примопредаје смене, а приликом размене ватре нападач је ликвидиран.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »