Митрополит Амфилохије: Ово је време Јуде-издајника који господаре Европом

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије казао је да ово време Јуде-издајника, који никада нису били моћни и силни као данас.

Митрополит црногорско приморски Амфилохије Фото: Д. Дозет

„Среброљубље је један од најопакијих грехова свакога људскога бића. Кроз сву људску историју, па и у наше време, издаје се Бог као хлеб живота, ради земљскога хлеба и пролазног, ништавног богатства“, истакао је митрополит у Горњем Острогу поред моштију Светог Василија Острошког, где је у цркви Ваведења Пресвете богородице служио литругију.

Додао је да је тако било и са Јудом издајником, као и да је ово наше време, време Јуде издајника, јер никада у историји човечанство није у толикој мери продавало Христа, као Бога и савршеног човека.

„Среброљубље, земаљска власт и богатство је оно што господари данас европским народима, а преко њих и нама који смо темељ праве и истинске Европе“, казао је митрополит Амфилохије.

Нагласио је да је данас управо све подвргнуто том Јудинском синдрому, издаји и одрицању Христа Бога, продавању вере за вечеру, како каже наш народ. На том, како је навео, богоубиству, оцеубиству и братоубиству, заснован је и комунизам, а у томе се састојала и судбина нацизма и фашизма који су за 30 сребреника – за расу, продали живога Бога.

По његовим речима, све је данас подређено земаљском телу и крви.

„То је својство модерне Европе и Америке, а и ми се укључујемо у то, све се жртвује за тзв. западне вредности, које су одрицање од онога што је највећа вреденост, била и остала, и Истока и Запада, а то је Христос – вечни хлеб живота који силази са неба и дарује се човечанству“, истакао је митрополит Амфилохије.

Како је навео, све што је подређено ономе што је пролазно и чега је смрт коначна реч, није достојанство за човека онаквог каквог га је Бог створио, по свом лику и образу.

„Никада Јуда издајник није био тако моћан и силан у свету, преко некада хришћанске Европе и Америке, колико је данас. Ово је време Јуде-издајника, онога који продаје Господа за 30 сребреника“, казао је митрополит Амфилохије.

Он је навео да се Јуда није покајао, већ раскајао и обесио, а плод такве школе је самоубиство, као што је смрт плод нацифашизма и комунизама, које су биле завладале светом, и најновије идеологије која се рађа из те и такве идеологије.

ИН4С

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »