Линта: Изетбеговић наставља да негира територијални интегритет Србије

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта изјавио је данас да лидер СДА Бакир Изтебеговић изјавама наставља да негира територијални интегритет Србије говорећи да су Срби изгубили битку за Косово и Метохију, те да оптужује Србију за агресију.

Изетбеговић износи низ неистина да се према БиХ тобоже спроводи медијска и друга агресија, награђују ратни злочинци, негира територијални интегритет БиХ и полиција Републике Српске претвара у неку мини војску – навео је Линта у писаној изјави.

Он каже да Изетбеговић упорно понавља лажну и опасну тезу да су Бошњаци жртве, а Србија и Срби тобоже агресори који су починили масовне злочине и геноцид над Бошњацима.

Линта сматра да Изетбеговић треба да зна да за српски народ Радован Караџић и Ратко Младић нису ратни злочнци без обзира на политичке и срамне пресуде Хашког трибунала.

«Караџић и Младић су часно бранили свој народ од ратне политике његовог оца /Алије Изетбеговића/ чији је циљ био унитарна и исламска БиХ у којој би Срби били грађани трећег реда и временом би нестали са вековног подручја» – поручио је Линта.

Он је напоменуо да Изетбеговић треба да зна и да је Српска трајна категорија и да ће 9. јануар заувек остати Дан Републике Српске.

«Нажалост, Изетбеговић и други бошњачки политичари нису спремни да напусте филозофију жртве и прихвате неспорну чињеницу да је било злочина на свим странама, да треба казнити све одговорне за ратне злочине и једнако поштовати све жртве, без обзира на националну и верску припадност» – рекао је Линта.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »