Лавров: Уједињења Крима и Русије завршено, никакав спољни фактор не може то да промени

Министар спољних послова Сергеј Лавров поручио је да је питање поновног уједињења Крима и Русије завршено и да никакав спољни фактор не може такву ситуацију да промени.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров (Фото: Лола Ђорђевић)

Он је на презентацији збирке»Крим у развоју Русије, историја, политика, дипломатија. Архивски документи Министарства спољних послова Русије» рекао да су «Крим и Русија поново уједињени на опште добро и да ниједна страна деклерација САД, ЕУ или НАТО не може да промени ту чињеницу», преноси Тас.

«Питање поновног уједињења Крима са Русијом је решено без обзира да ли се то некоме допада или не», подвукао је Лавров и додао како «ниједна декларација која долази из Вашингтона, ЕУ или НАТО није способна да промени ту стварност, ни у политички,а ни правно»

Штавише, нагласио је министар, полуострво је у последње време све више посећено од стране представника из политичких ,друштвених, пословних и културних кругова, укључујући и оне европске и они сами могу да виде стварност на Криму, и да његови становници чврсто стоје иза избора који су самостално направили.

Према Лаврову, клубови «пријатеља Крима» делују и постоје у великом броју земаља, а Руско министарство спољних послова ће наставити свој политички и информативни посао како би разјаснило све везано за поновно уједињене Крима и Русије.

«Наставићемо са јачањем међународних и економских веза полуострва у складу са доследном спољном политиком Русије», обећао је министар. Лавров је рекао да ће ова збирка докумената која је представљена у великој мери допринети раду Министарства спољних послова.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »