Изетбеговић: На сваки потез треба одговорити контрапотезом

На један ћемо увек одговорити са два, рекао је председник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић поводом формирања резервног састава полиције Републике Српске и оценио да је свашта могуће уколико одговор буде слаб и да грађани имају разлога за забринутост.

Бакир Изетбеговић је у инервјуу портал Кликс рекао да се «подиже степен извесне медијске и друге агресије у БиХ, награђују се ратни злочинци, негира се територијални интегритет БиХ, прети се том интегритету, полиција у РС се претвара у неку мини војску».

«Те поруке, речи и дела нису нимало оспокојавајући. Треба бити свестан те ситуације, сигурносна ситуација се квари и треба предузимати кораке, не треба чекати да нас нека ситуација задеси», додао је Изетбеговић.

На питање да ли су могући нови сукоби у БиХ, Изетбеговић је рекао: «Па зависиће од одговора».

Указао је да ова садашња реторика и све ово што се ради има различите циљеве.

«Једно је да се одвуку теме са онога о чему они не би да разговарају, о пресуди Радовану Караџићу, о пресуди у вези са 9. јануаром, да се одвуче пажња од социо-економског стања, да се помогне Србији у вези са Косовом, покушава се правити неки баланс. Али се и испробава реакција међународне заједнице, патриота БиХ, бацају се пробни балони да се види какав ће одговор бити. Ако буде слаб одговор, онда је свашта могуће», рекао је Изетбеговић.

На питање да ли ће Федерација БиХ добити свој резервни састав полиције, Изетбеговић је рекао да је СДА покренула иницијативу за попуњавање редовног састава полиције који недостаје, али није искључено ни формирање резервног састава.

«Сматрам да на сваки потез треба одговорити контрапотезом. Ми нисмо срећни што се доводимо у ту ситуацију и што нас присиљавају да реагујемо. На један ћемо увек одговорити са два, када је реч о Федерацији БиХ, дупло више ћемо имати резервних полицајаца, ми то можемо издржати», оценио је Изетбеговић.

После искустава кроз која су прошли Бошњаци не смемо допустити да нам се понове неке ствари, рекао је Изетбеговић.

«Слабост призива силнике, а снага их обесхрабрује», закључио је Изетбеговић.

Фонет

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »