Бивши руски адмирал: Америчка флота у Медитерану под контролом руских подморница

Америчка флота у Медитерану пердвођена носачима авиона неће ни на који начин приморати Русију да промени спољну политику, они су под контролом руске морнарице, а тачније под будним оком нуклеарних подморница, изјавио је бивши командант Северне флоте адмирал Вјачеслав Попов.

„Носачи авиона практично не могу да се налазе у тим регионима без праћења руске подморнице. Где год да постоји било каква претња, руске подморнице стижу са адекватним наоружањем“, рекао је он.

Према његовом мишљењу, иако амерички носачи авиона представљају изузетно јаку снагу, руска флота има на располагању сва неопходна средства како би их контролисали.

Подсетимо, амбасадор САД у Русији Џон Хантсман изјавио је да америчка флота у Медитерану, предвођена неколицином носача авиона, треба да буде сигнал за Москву.

„Дипломатске везе и дијалог у дослуху са моћним одбрамбеним системима тих бродова показују Русији да, уколико заиста и жели да успостави боље односе са Америком, мора да обустави сопствену дестабилизујућу активност широм света“, рекао је он

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »