Стефановић: Србија неће допустити да се било ко осећа небезбедним

Министар полиције Небојша Стефановић рекао је да су полицијски службеници обавили увиђај на месту на ком су на згради Амбасаде Мађарске исписани увредљиви графити и додао да се интензивно ради на расветљавању тог догађаја и проналаску починилаца. „Очекујем да они у што краћем року буду приведени правди, јер Србија не сме допустити да се било ко осећа небезбедним у нашој земљи“.

Као скандал је оценио то што се у Србији, која баштини и негује све тековине антифашистичке борбе, неко усудио да исписује графите са таквим садржајима и упућује такве поруке.

Притом је, напомиње, реч о дипломатском представништву земље, из које порекло води велики број наших грађана, комшија и пријатеља.

„Ширење мржње према Мађарима, какво смо недавно имали прилике да чујемо у говорима лидера на скуповима Савеза за Србију, очигледно инспирише поједине у нашој земљи на мржњу према другим народима и доводи до појаве и овакве врсте графита, непримерених и недостојних једне земље каква је Србија“, рекао је Стефановић.

Министар и потпредседник владе оценио је да је и то што се десило једна од последица „њихове политике насиља и мржње, једине коју имају да понуде и коју у континуитету спроводе, према женама, новинарима, другим народима и свим осталима који не деле њихово мишљење“.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »