Поред Краљева, камен темељац за изградњу станова за безбедњаке положен и у Крагујевцу

Министар одбране Александар Вулин положио је камен темељац за изградњу станова за припаднике служби безбедности у Крагујевцу , наводећи да ће у том граду бити изграђено 800 станова.

Станови ће бити готови током 2020. године и цена квадрата ће бити 430 евра без ПДВ-а, а имајући у виду да ће за већину породица то бити први стан, моћи ће да изврше повраћај ПДВ-а.

Вулин је рекао да држава кроз ову иницијативу показује да је организована и да води рачуна о условима у којима живе и раде и о њиховим породицама.

Подсетио је да је председник Србије Александар Вучић покренуо је иницијативу да се сви припадници безбедносних структура у нашој земљи стамбено збрину на овај начин.

Вулин је истакао да човек који је сигуран, стабилан, задовољан и чија је породица збринута, даће све од себе и чуваће своју земљу.

«Сви наши припадници структура безбедности чувају и бране нашу земљу и када им држава нешто не да, али ово је начин да покажемо колико их ценимо, поштујемо и волимо. Крагујевац ће бити богатији за 800 станова и 800 породица ће бити збринуто овде», рекао је министар.

Поновио бих да није реч о било каквим социјалним становима, јер су то станови грађени по највишим стандардима струке и професије, а држава и локална самоуправа су ту да обезбеде да цене буду прихватљиве и да буду далеко ниже од тржиших.

Према његовим речима, ови станови су прилика да се покаже да поново као држава стварамо систем и да се поново брине о људима од момента када постану припадници система одбране, преко школовања и запослења, лечења, али и како живе они и њихове породице.

Изразио је захвланост Вучићу што је покренуо ову иницијативу, што је инсистирао да буде спроведена и што на тај начин показује да се враћају она времена када је држава бринула о људима који брину о њој.

Камен темељац за изградњу станова у крагујевачком насељу Денино брдо, уз министра одбране положили су и државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић и градоначелник Крагујевца Радомир Николић, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Говорећи о значају овог пројекта за Крагујевац, градоначелник Николић је истакао да, иако је реч о урбанистичком изазову, градска управа ће обезбедити неопходну инфраструктуру за то потпуно ново стамбено насеље које ће оживети и допринети развоју тог дела града.

Директор Грађевинске дирекције Србије Небојша Шурлан каже да се станови за припаднике снага безбедности већ граде у Нишу и Врању, а данас започиње и градња у Крагујевцу и Краљеву, а у плану је да се ускоро распишу тендери за Сремску Митровицу и Нови Сад.

Он је истакао да је у плану осам хиљада станова на више од 600 хиљада квадрата за припаднике снага безбедности широм Србије.

Поручник Милан Чкоњовић из 250. ракетне бригаде за ПВД на служби је у гарнизону Крагујевац и један је од заинтересованих припадника Војске Србије за станове на локацији Денино брдо у Крагујевцу.

«Већ седам година сам подстанар, живим са породицом, супругом и дететом. Заинтересован сам за овај стан и веома се радујем изградњи, јер сматрам да је овај пројекат изузетно важан за све нас у Министарству одбране и Војсци Србије, зато што на једноставнији и бржи начин, и под веома повољнијим условима, можемо доћи до стана», рекао је он.

Припадник МУП-а Миљана Исаиловић запослена је у Полицијској управи Крагујевац већ 17 година, такође је међу заинтересованима за станове који ће бити изграђени на овој локацији, наглашавајући да ће и многим њеним колегама, који раде тај озбиљан и одговоран посао, то бити прилика да трајно реше стамбено питање.

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »