Положен камен темељац за станове намењене безбедњацима у Краљеву, домаће фирме граде

Председница Владе Србије Ана Брнабић положила је у понедељак камен темељац за изградњу првих 200 станова намењених припадницима војске, полиције и служби безбедности у Краљеву.

Фото Г. Шљивић

Ови станови, који ће се налазити у две стамбене зграде, граде се у краљевачком насељу Рибница, недалеко од истоимене касарне у којој је смештена команда Друге бригаде Копнене војске Србије.

Извођач радова је конзорцијум фирми „Градинг“ из Параћина и „Расинг“ из Вршца, укупна вредност је око 6,5 милиона евра, а рок за завршетак радова је 480 дана, односно средина октобра наредне године.

«После Врања и Ниша, данас започињемо изградњу станова за припаднике служби безбедности у Крагујевцу и Краљеву, а већ у четвртак објављујемо и тендер за извођача радова у Новом Саду и Сремској Митровици. На крају нам остаје да започнемо изградњу и у Београду и онда смо потпуно испунили обећање да крећемо у овај пројекат изградње укупно 8.022 стана – рекла је премијерка Ана Брнабић. – Многи су говорили да овог посла нема ништа, да је све ово маркетинг, али смо показали да Влада Србије заједно са председником Републике Александром Вучићем испуњава оно што обећа».

У првој фази овог пројекта у Краљеву ће бити изграђено 200 од предвиђених 946 станова у укупно осам вишеспратница.

Ово је прилика да припадницима служби безбедности кажемо велико хвала и да им се најбољи начин одужимо за њихово пожртвовање. Обећавам да ћемо овај пројекат проширити и на друге градове у Србији, а драго ми је и што је домаћа фирма добила посао на тендеру, тако да ће ово добро утицати и на економски раст и развој грађевинског сектора – додала је председница Владе Србије.

Фото Г. Шљивић

Свечаној церемонији, каква и доликује овом грађевинском подухвату од националног значаја, присуствовао је и др Предраг Терзић, градоначелник Краљева, као и војни и званичници МУП, директори јавних предузећа, народни посланици и бројни грађани.

Ово је велики пројекат за све припаднике безбедносних служби који до сада нису имали могућност да купе станове. Сада ће моћи да за свега 400 евра по квадратном метру и на дуж низ година отплате реше своје стамбено питање. Наравно, обезбедићемо сву неопходну инфраструктуру, а Влада Србије преко канцеларије за јавна улагања обезбедиће средства за изградњу потпно нове зграде школе „Свети Сава“ у Рибници – нагласио је градоначелник Терзић. — Уз то, већ је обезбеђено 45 милиона динара за реконструкцију овдашње амбуланте, а очекују нас и друга улагања. Некада су се у Краљеву затварале фабрике, није се градило, а ми данас отварамо, градимо и стварамо за све младе људе који су будућност наше државе.

Фото Г. Шљивић

ПОВОЉНИ УСЛОВИ

Потпоручник Ана Тановић конкурисала је за један од станова у краљевачком насељу Рибница.

 Ово значи пуно и мени и мојим колегама јер је идеалан начин да решимо своје стамбено питање које је већини од нас и највећи проблем. Ниједног тренутка се нисам двоумила да ли да конкуришем. Станови се граде на доброј локацији, у мирном делу Краљева. Услови конкурса су више него повољни – каже Ана Тановић.

 

 

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »