Друга фаза офанзиве: Хафтарова војска оборила војни авион

Снаге Либијске националне армије маршала Халифе Хафтара обориле су војни авион који је покушао да бомбардује авио-базу Џубру, наводи се у саопштењу званичног представника ЛНА Ахмеда ел Мисмарија.

„Копнене снаге ПВО у бази Џубри успеле су да оборе војни авион терористичких оружаних група које су јутрос покушале да нападну ваздушну базу“, наводи се у саопштењу.

Ваздушну групу су чиниле три војне летелице, од којих су две успеле да напусте бојно поље. У току је потрага за обореним авионом и пилотом.

Раније је Либанска национална армија (ЛНА) маршала Халифе Хафтара објавила саопштење о почетку друге фазе офанзиве на Триполи.

Подсетимо, командант Либијске националне армије, маршал Халифа Хафтар је 4. априла наредио својим снагама да крену у офанзиву на Триполи ради „ослобађања од терориста“.

Одреди Хафтарове армије су успоставили контролу над градовима Гарјаном и Сурманом, који се налазе јужно од либијске престонице. Оружане формације лојалне Влади у Триполију објавиле су почетак операције „Вулкан гнева“ против Хафтарових снага.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »