Зеленски није ни сео у фотељу, а већ је забо прст у око Русији

Комичар Володимир Зеленски изјавио је да ће његов први задатак као новог председника Украјине бити да обезбеди ослобађање војних затвореника који се налазе у притвору након инцидента у Керчком мореузу.

„Задатак број један за нас је повратак свих затвореника, свих ратних талаца, наших морнара“, рекао је новинарима Зеленски који је победио Петра Порошенка на председничким изборима.

Подсетимо, У Русији се у затвору налазе 24 украјинска морнара од новембра прошле године, када је руска обалска стража запленила три украјинска брода док су пролазила Керчким мореузом.

Зеленски је такође обећао и да ће покренути „моћни информациони рат“ са циљем да се оконча конфликт у Донбасу.

Истовремено, високи предстанвик његовог изборног штаба Русла Стефанчук рекао је новинарима да ће односи са Москвом бити приоритет рада нове председничке администрације, иако није могао да прецизира ко ће бити задужен да ту функцију обавља.

Зеленски је рекао да иако још увек није председник, може да говори као грађанин Украјине, сугеришући да његова убедљива победа може да послужи као модел за друге бивше совјетске државе које желе да се покрену из „окоштале“ политике.

„Свим земљама бившег Совјетског Савеза – погледајте нас. Све је могуће“, истакао је Зеленски.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »