Ускршњи масакр на Шри Ланци: Нико од Срба није тражио помоћ у конзулату(ФОТО,ВИДЕО)

Нисмо добили ниједну информацију да међу повређенима и погинулима има грађана Србије, каже за «Новости» координаторка у почасном конзулату Србије у Сри Ланки Суи Мендис.

Удаљена свега неколико километара од кварта хотела где су се догодили масакри, она каже да је дан почео празнично, и да ништа није слутило какве ће се страхоте догодити.

Људи су, каже, сада веома забринути, нико не излази напоље, а највећи страх влада, можда, управо међу туристима.

Све информације добијамо преко медија, јер је уведен полицијски час и забрањен је излазак из кућа. Многи су у болницама, покушавајући да се распитају за најближе. Војска и полиција су свуда по граду — прича Мендисова.

Сва комуникација је отежана, јер су друштвене мреже обустављене као и интернет-позиви, како се не би шириле дезинформације. Интернет-мреже су пребукиране, па се и сигнал тешко успоставља.

У међувремену, министар спољних послова Србије Ивица Дачић потврдио је да нема настрадалих држављана Србије у нападима у Сри Ланки.

У контакту смо са нашим амбасадором. Нисмо добили имформацију да међу страдалима има наших држављана — рекао је Дачић новинарима у Лозници и изразио најдубље саучешће «грађанима пријатељске земље».

БЕЗ НАШИХ ТУРИСТА

Српских туриста који су дошли организовано преко туристичких агенција у Сри Ланки тренутно нема, потврдио нам је Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција. Како објашњава, то не значи да тамо нема гостију из наше земље који су отишли у сопственој режији и организацији.

Нема толико наших група које иду, нарочито не сад. Наши људи који путују преко туристичких агенција углавном иду на Сри Ланку када путују на Малдиве или обилазе Индију — каже Сеничић.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »