Украјина: Само у једној области Порошенко однео победу

ЦИК-у Украјине је остало да преброји мање од 10% гласова и тада ће се са сигурношћу моћи рећи о победи Зеленског. Мада ни сад нема никаквих сумњи у ову победу.

Према резултатима Централне изборне комисије Порошенко је изгубио изборе у свим областима осим у једној-Лавовској.

Украјински аналитичар Александар Скубченко посаветовао је, преко свог Фејсбук профила Лавов да престане да плаћа цех за прошлост и русофобну мржњу и да се мења.

«Лавов, ви сте једини који сте гласали за Порошенка и вас због тога није срамота? Треба да се мењате. Не треба живети у прошлости него гледати у будућност. Схватате ли да Бандера и Мајдан нису ништа добро донели. Русе мрзите ви а од ваше русофобије страдамо сви, између осталих и ви. Пут у Европу није мржња према суседима него љубав према себи. Рат у Донбасу је такође последица ваше русофобије»- написао је Скубченко.

Ако је до Мајдана Западна Украјина могла да диктира своје услове, односно мржњу, за време владавине Порошенка то се изменило. Украјина је схватила да са таквим гарантом ништа неће постићи. Овај пут ништа није одлучивао Лавов. Напротив он је остао као мања група која није схватила до чега доводи мржња.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »