Сваки Бошњак старији од 17 година мора да се на легалан начин наоружа

Лидер сарајевског Антидејтонског покрета Нихад Аличковић, који је јавности познат и као пријатељ Насера Орића, упутио је јавни видео позив Бошњацима на наоружавање.

У изјави за ИМЛТВ Пресс, Атифа Дудаковића, он се позива, како наводи, на изјаве генерала тзв. Армије БиХ, оптуженог за ратне злочине над Србима.

“Сваки Бошњак старији од 17 година мора испод кревета имати ранац и у њему униформу и врећу за спавање, те да се мора на легалан начин наоружати”, наводи Аличковић.

Он додаје да се Бошњаци легалним путем преко МУП-ова имају право да поднесу захтев за наоружањем.

“Бошњаци то требају урадити, посебно омладина и нека се на тај начин легално наоружава, јер и у Републици Српској постоји велики број ловачких удружења који настоје на тај начин да легализују велики број наоружања”, казао је Аличковић.

Он између осталог наводи како се Бошњаци морају решити кладионица и схватити да су још увек под агресијом, преноси Црна-хроника.инфо.

Аличковић је у Хагу, када је изречена пресуда првом председнику Републике Српске, испред суда раширио ратну заставу такозване Армије БиХ, а онда напао старијег мушкарца који је био огрнут српском заставом, претио му и вријеђао га. У судницу у Хагу прошверцовао је мобилни телефон и на Фејсбук профилу уживо преносио изрицање пресуде Радовану Караџићу.

Аличковић, познат као пријатељ ратног команданта муслиманских снага у Сребреници. Насера Орића, у екстремним бошњачким круговима постао ке познат пре неколико година након покушаја линчовања Вучића у Меморијалном центру у Поточарима.

Антидејтонски покрет и Аличковић познати су и по паљењу институција током насилних протеста у Федерацији БиХ и узимању посланика за таоце.

Уочи новогодишњих празника Аличковић је испред објекта Исламске заједнице у Дервенти уручивао “антидејтон пакетиће” бошњачкој деци, називајући их “газијама, херојима, малим златним љиљанима који одрастају у очувању своје вере и бошњаштва од нестанка на окупираном простору БиХ”.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »