Приштина сковала план да избаци Српску листу са избора

Кандидати СЛ за председнике четири општине на северу не могу бити потврђени ако за њих не гласа осам од девет чланова Централне изборне комисије, пише „Зери“.

Међутим, према писању листа „Зери“, два представника Самоопредељења у ЦИК-у најавила су да ће гласати против предлога и кандидата Српске листе, ако не постоје наводно конкретни докази да ће, како они сматрају, „српски кандидати поштовати уставни поредак на Косову“.

Представник покрета „Самоопредељење“ у ЦИК-у Аднан Рустеми каже да су бивши градоначелници на северу поднели оставку означавајући Косово као „Косово и Метохија“, те да ЦИК треба пажљиво да се „бави пријавом Српске листе“.

Он је најавио да је затражио од ЦИК-а да захтева од Министарства локалне управе да достави оставке бивших градоначелника, а према његовим речима, мора да се докаже и да ће кандидати Српске листе „признати и поштовати уставни и државни поредак Републике Косово и испунити све одговорности“.

Централна изборна комисија тренутно има девет чланова, јер косовски председник Хашим Тачи није именовао све чланове те институције, а за потврђивање треба осам гласова, пише лист, преноси РТК 2.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »