Немачки новинар објаснио ко је помогао Зеленском да победи на изборима

Шоумен и комичар Владимир Зеленски, који нема политичко искуство, успео је да победи на изборима са невероватном маргином, постајући нови председник Украјине, али то се не би догодило без “помоћи” коју му је Петро Порошенко пружио, саопштио је немачки новинар Демјан фон Остен у свом чланку за «Das Erste».

Он је подсетио да је почетком 2014. године Порошенко дао Украјинцима обећања која није испунио. Он је обећао да ће у две седмице окончати оружани сукоб у Донбасу, који је трајао 5 година, и обећао је да ће се борити против корупције, али је постао њен предводник. Уз све то, Порошенко је заправо отворио велика врата Зеленском за улаз у политику.

С тим у вези, аутор чланка подсећа на врло повољну изјаву Зеленског, који се током недавних расправа назвао Петром Порошенко не противником, већ «пресудом».

У овом случају, новинар је скренуо пажњу на чињеницу да је Зеленски почео да иде истим путем као и његов претходник, дајући опасна обећања. Међутим, наглашава вон Остен, главни задатак Зеленског је да уради оно што је Порошенко није учинио за 5 година, а све то упркос чињеници да нови шеф државе не разуме политички систем.

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »