Константин Книрик:Резултати избора у Украјини представљају идеалан сценарио каналисања народног незадовољства

Избори у Украјини се приближавају логичном закључку, скоро сви протоколи су обрађени и ускоро ће објавити победу Владимира Зеленског, што је већ очигледно.

Главни уредник Информативне агенције Њуз Фронт Константин Книрик сматра да се идеологија у Украјини неће променити доласком Зеленског на власт. Зеленски се појављује као наследник свог претходника који не планира да мења идеологију.

«По мом мишљењу, постојао је идеалан сценарио исцрпљивања читавог протестног расположења становништва у Голобородку, тј. добро спроведених избора, у којима је протест легализован једноставним номиналним гласањем, а не било којим Мајданом, револуцијом или другим догађајима», рекао је Книрик током конференције за штампу.

Избори су били прилично мирни. Нисмо видели бројне протесте, у центру Кијева још увек нема огорчене масе. Украјина је скоро једногласно гласала у знак протеста за некога ко се уопште не уклапа у улогу председника једноставно зато што не припада ветеранима кијевске политике.

Међутим, неке глобалне промене не треба очекивати. Прави лидери ће остати исти Запад. Игор Коломојски је већ успео да пренесе, или радије да прода, Зеленског САД-у, и они ће рећи како и шта да раде.

Од нових нас очекује велики публицитет председника. Рад владе да се претвори у емисију у којој Зеленски зна много. Али права снага и активност ће остати у сенци овог погледа.

Највероватније, Зеленски ће имати мало стварне моћи. Постоји велика вероватноћа да ће се Украјина трансформисати у парламентарну-председничку републику и премијер ће бити задужен за све. Константин Книрик мисли да ће Арсен Аваков највероватније заузети тај положај.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »