Горан Триван: Љубав према природи неодвојива од љубави према Србији

Министар заштите животне средине Горан Триван истакао је да некада девастирано подручје на Ади Хуји показује да се љубав према природи исплати, уједно поручујући да је љубав према природи „неодвојива од љубави према Србији“.

Триван је то рекао на београдској Ади Хуји на обали Дунава, поводом Међународног Дана планете Земље – 22. априла, где је присуствовао формирању „Меденог врта“ и садњи аутохтоних белих врба у циљу пројекта „ревитализације и пошумљавања Аде Хује“.

„Овај хорор и девастирано подручје које је овде било до 2012. године показује да се љубав према природи исплати“, казао је Триван.

Како каже, од „спасења планете Земље“, нема важнијег и већег планетарног циља.

Чак и један еколошки острашћеник, додаје, „чак и ја један јесам у већини“.

Триван је поручио да ово што се ради на Ади Хуји представља својеврстан кисеоник за Београд.

„Београд је спреман да шпиц Аде Хује буде ово што сада јесте. Док се рукавац Аде Хује не среди, Ада Хуја неће завршити своју мисију. Ако у догледно време направимо систем прерадних вода решићемо проблем“, напоменуо је он.

Говорећи о пројекту заштите животне средине на Дунаву, који је, како је казао, наша главна карика са Европом, он је упитао у колико још пројеката Србија има у свету конкурентност.

„Само је питање колико друштво то валоризује. Потребан је и новац, јер без новца нема ништа“, додао је он.

На плану биодиверзитета и пошумљавања, према Тривановим речима, треба радити јер кад „шуме нестану, нестају и плућа“.

„Нема ништа без тимске игре, тимска игра даје резултате. Наука је потпора, и уз добар менаџмент и капацитете, то је нешто што даје гаранције за будућност“, закључио је Триван.

 

Извор: Танјуг

The post Горан Триван: Љубав према природи неодвојива од љубави према Србији appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »