Дачић за “Новости“: Одустаните од писања, одавно сте прочитани

Ивица Дачић о писму којим Приштина тражи да сад осуде наводне злочине Србије: Страх Весељија од оптужница против терориста ОВК. Крвник са Интерполове потернице који је убијао Србе предлаже резолуцију

Овим писањем писама Весељи и његови партнери у Приштини још једном су показали елементарну политичку и дипломатску неписменост. Траже да се осуде наводни злочини Србије у прошлости, док и даље траје терор над Србима на КиМ?! Наше сународнике хапсе да би им отели имовину, избацују их са министарских места због изговорене истине, а таксама од 100 одсто на српску робу изнурују цео наш народ!

Тако шеф дипломатије Ивица Дачић, за „Новости“, коментарише најновији потез Приштине, односно обраћање шефа тамошњег парламента Кадрија Весељија Конгресу САД и најаву да ће исто писмо послати свим „пријатељским земљама“, као и Европском парламенту. У допису, он САД предлаже да усвајањем резолуције омогуће „формално признавање историјске неправде“ тако што би осудили наводне злочине против човечности на Косову током 1998. и 1999. године.

Дачић наводи да Весељи то не помиње, али да се види јасан страх свих у Приштини због подизања оптужница против терориста ОВК. Он указује на још један пропуст шефа приштинског парламента.

– Весељи не помиње ни пацке коју су им упутиле баш неке од тих пријатељских земаља на које се позива, а зато што њиховим парама плаћају лажне ветеране. И то ово једно писмо не може да замаскира. Зато, Весељи и остали, маните се писања јер су вас сви одавно прочитали. Укините таксе, па да пробамо дијалогом да дођемо до решења – поручује Дачић.

Најновијим потезом Приштине огорчени су у Удружењу киднапованих и убијених Срба са КиМ.

Извор: Новости

фото: Танјуг

The post Дачић за “Новости“: Одустаните од писања, одавно сте прочитани appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »