Бранко Ружић: Пола милијарде динара за пројекте на локалу

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић потписао је уговоре са 63 градоначелника и председника општина који ће омогућити реализацију 77 пројеката у локалним самоуправама вредним скоро пола милијарде динара.

Ружић је рекао да ће ти пројекти допринети развоју општина и градова на добробит грађана, као и да се, између осталог, односе на изградњу инфраструктуре, увођење е-управе, организацију културних, туристичких и спортских манифестација, те превентиву природних непогода.

Он је додао да је на конкурс за расподелу средстава из Фонда за локал стигло 200 пројеката, али да је због ограничених средстава одобрено 77 пројеката.

„Средства за прошлогодишњи фонд увећали смо 32 пута у односу на годину пре тога, када је у буџету било десет милијарди динара, а за ову годину смо обезбедили још 50 одсто више новца, тако да данас општине помажемо са 489,3 милиона динара“, рекао је Ружић.

Општина Зубин Поток добила је девет милиона динара за адаптацију и реконструкцију зграде општине, општина Приштина измештена у Грачаницу 27 милиона динара за изградњу нове библиотеке у Грачаници, Крагујевац десет милиона динара за санацију каменог моста преко реке Лепенице.

 

Извор и фото: Танјуг

The post Бранко Ружић: Пола милијарде динара за пројекте на локалу appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »