Ивица Дачић за ТВ Прва: Скуп у Берлину неће бити одлучујући

Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је да предстојећи скуп лидера Западног Балкана у Берлину неће бити одлучујући за решење питања Косова.

Како је рекао, Србија неће попустити пред притисцима и уценама.

Гостујући на телевизији Прва, Дачић је навео да је Немачка организовала тај скуп без консултација са осталим државама, осим Француске, што је, по његовим речима, „доказ да свако жели да преузме неко лидерство“ у решавању питања Косова.

Говорећи о шестој годишњици потписавања Бриселског споразума, Дачић је оценио да је тај документ био добар за интересе Срба на Косову, али да није реализован због „толерантности међународне заједнице“ према Приштини. „

„Зато данас нико не говори о формирању Заједнице српских општина већ о укидању такси за шта опет траже да ми учинимо неке уступке. Толерантност међународне заједнице довела је да тога да нисмо остварили ниједан корак у имплементацији Бриселског споразума“, навео је министар.

Упитан зашто није присуствовао сахрани Мире Марковић, удовице бившег председника Србије и Савезне републике Југославије Слободана Милошевића, Дачић, који је и лидер СПС-а, оценио је да није коректно да иде на сахрану јер му Мира Марковић није дозволила да иде на сахрану Слободана Милошевића.

„Ја сам послао венац који је положила делегација високих функционера наше партије. Као странка смо упутили саучешће, помогли организацију сахране. Остало је ствар историјских оцена, а мислим да је још рано за њих“, рекао је Дачић.

 

Извор: ТВ Прва, Б92

фото: Телеграф

The post Ивица Дачић за ТВ Прва: Скуп у Берлину неће бити одлучујући appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »