Џихадисти: Пожар у Нотр Даму је божја казна за хришћане

На постерима групе «Ал Мунтасир», блиске Исламској држави, пожар у коме је оштећена катедрала Нотр Дам представљен је као божје дело и као казну за хришћане.

Иако ниједна терористичка група није преузела одговорност за трагични пожар и све указује на то да је у питању несрећни случај, «Ал Мунтасир» је преплавила интернет фотографијама на којима се прети уништењем катедрале, пренела је агенција В4НА.

У извештају организације која прати пропагандне активности исламских терористичких група СИТЕ наводи се да су испод слика које приказују Нотр Дам у пламену истакнуте поруке «Леп дан», или «Пазите се следећег пожара».

Ал Мунтасир је група која је позната француским властима и која је првенствено била активна у Сирији, али је од недавно присутна и у Европи.

Како наводи агенција, цркве и хришћански симболи су већ дуже време у озбиљној опасности у Француској. Подсећа се да је у последњем терористичком нападу у Паризу као мета означена црква у близини Нотр Дама.

Подсетимо да су катедралу Сен Сулпис 17. марта запалили непознати починиоци, али је срећом пожар на време угашен.

Исто тако наводи се да Нотр Дам није први пут означен као мета, наиме 2016. године је француска противтерористичка агенција ухапсила три жене које су желеле да приђу катедрали аутомобилом са седам припремљених плинских боца.

 

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »