Додик: Срби из Републике Српске су загледани у Србију

Србија je држава у коју су загледани Срби из Републике Српске поручио је синоћ председавајући Председништва БиХ, Милорад Додик на скупу у Београду

(Фото: Лола Ђорђевић)

«Дошао сам овде да свима вама испоручим љубав коју Срби у Републици Српској имају за Србију, за њено руководство. Љубав која увек јача и која је увек ту. Данас исказујем јасно опредљење и подршку Србији и руководству. Дошао сам овде да свима кажем да је ово окупљање одговор на сва питања за свакога ко пита шта се овде дешава», поручио је Додик.

Истиче да је Србија незаменљив фактор стабилности и мира.

«Желимо да Србија буде моћнија, снажнија, јача. Србија је гаранција наше стабилности и наше будћности. Дошао сам овде да свима вама кажем да ова Србија данас и ово данашње окупљање је одговор за све у свету и окружењу да је Србија јединствена и јака», навео је председавајући Председништва БиХ.

Додаје да свако може да буде против власти, јер то је, како каже — легитимно. Али, поручио је, не можете да будете против државе.

«Не можете да будете против Србије јер унутрашња снага и јединство су важни да би она била моћна у регионалним и светским оквирима. Не можете да будете против Србије која је изложена отвореним питањима везаним за Косово. Морамо дати снагу нашем преговарачком тиму, додатну снагу председнику Вичићу а не да му ту снагу одузимамо», рекао је Додик.

(Фото: Лола Ђорђевић)

Поручио је и да Република Српска јасно и гласно поручила да неће у НАТО.

«Нећемо у НАТО зато што сте и нама у два наврата бацали бомбе. Нећемо НАТО зато што нећемо да граница буде на Дрини, као што је то некада било, нећемо да поновимо ситуацију од пре 100 година. Немојте нас више питати. Ми смо одлуку донели и у томе ћемо пратити Србију, ништа битније није од тога да РС прати Србију у стратеским питањима», поручио је председавајући Председништва БиХ.

Важно је, истакао је, да знамо да будућност Србије подразумева мир, међу нама и мир са народима са којима деимо овај балкански простор, да све размирице решавамо преговорима и да се научимо стрпљењу, јер само тако можемо да се изборимо за своје интерсе.

«Време је за стрпљење и за оговоре», поручио је Додик и истакао да Србија и Срби у Реублици Српској данас веома јасно заједно могу да искажу свој став и да се до краја боре за њега.

За Србе у Реублици Српској, казао је, Република Српска је држава као крајња катеегорија, а Србија држава у коју смо ми загледани.

Захвалио је Вучићу на многим пројектима које је покренуо, те додао да ће један о тих пројеката носити назив или Београд, али најчешће Србија.

Додик је посебно захвалио председнику Вучићу на подршци за реализацију пројекта реконструкције Јасеновца.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »