Ђурић: Тахири лаже, документ тужилаштва је оригиналан

Директор Канцеларија за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да је Абелард Тахири министар неправде и лажи, а документација која је у четвртак представљена јавности не да није лажна, већ је у питању оригинални документ тужилаштва тзв. Косова, службеним путем достављен браниоцима утамничених Срба.

Марко Ђурић (Фото: Лола Ђорђевић)

«Једино што јесте лажно је оптужница против Срба и државе Србије коју са својим сателитима свакога дана подиже у медијима», саопштио је Ђурић, реагујућу на тврдње косовског министра правде Тахирија да је председник Србије Александар Вучић показао лажну документацију у вези са истрагом о убиству Оливера Ивановића.

Ђурић наводи да Тахири својим лажима демантује чак и сопственог тужиоца Суљу Хоџу, који је потврдио да је исказ Рада Трајковић дала и да јесте затражио, управо актом представљеним јавности, продужење притвора, као што се у поменутом документу тужилаштва и наводи.

Оригинални документ тужилаштва у коме се налази исказ Раде Трајковић(Фото: Лола Ђорђевић)

«У лажима министра неправде и лажи Абеларда Тахирија веома су кратке ноге. Осим што је целом свету показао какав и колики је лажов, човек који је бројне Србе на КиМ држао и држи неосновано иза решетака, обелоданио је данас и кога штити и чији је међу Србима политички покровитељ», саопштио је Ђурић.

«Ни бруталне и бројне претње смрћу, ни најпримитивније увреде којима сам изложен од стране убедљиво мањинског, али пуног мржње и агресивног дела јавности, зато што сам се усудио да обелоданим истину, неће ме спречити да наставим да их све заједно раскринкавам», рекао је Ђурић и нагласио:

«Свима заједно им поручујем — даље руке од Србије, лажови»!

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »