Агенције и медији у региону о скупу у Београду

Светске агенције и медији у региону известили су о скупу у центру Београда, организованом у знак подршке председнику Србије Александру Вучићу, уз оцену да је тим скупом одговорио на протесте опозиције позивом на дијалог и поручио да политичке спорове треба решавати на изборима.

(Фото: Лола Ђорђевић)

Агенција Ројтерс митинг подршке председнику Вучићу оцењује као одговор на вишемесечне протесте опозиције позивом на дијалог.

Сличну оцену дају и италијанска агенција Анса и америчка агенција АП, која истиче да се председник у свом говору уздржао од напада на своје противнике, инсистирајући да би политичке спорове требало решавати путем избора.

(Фото: Лола Ђорђевић)

Интересовање за скуп у Београду и од медија из региона. Макендонски Портал А1 јавио је да је испред Народне скуштине било око 170.000 грађана, напомињући да су припреме за скуп трајале од јутра и да су присутни и грађани из целе Србије и Републике Српске.

Хрватски Т портал оценио је да је овај скуп, председник Вучић организовао као одговор на протест дела српске опозиције окупљене око СзС, који је одржан прошле суботе на истом месту, и да је смисао данашњег скупа био да Вучић покаже своју снагу политичким противницима.

(Фото: Лола Ђорђевић)

Сарајевски портал Аваз, у првом извештају навео је да је премијерка Ана Брнабић поручила да Србија није подељена земља, а Ал Џазира је акценат ставила на учешће председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика и шефа мађарске дипломатије Петера Сијарта.

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »