ВАЖНО:звештај из Новорусије за последња 24 сата — 19. април 2019. године

Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског).

21:00

Вечерас око 18:00 две групе украјинских војника од 10-12 људи, обе из састава 79. гардијске десантне бригаде Оружаних снага Украјине, покушале су да продру на територију ДНР у рејону села Октобар. Ток приликом су налетели на сопствене мине, и тројица војника су погинула а још двојица рањена. Приликом евакуације још четири војника су погинула а пет их је рањено. Војска ДНР саопштила је да је у 19:00 још само један украјински војник остао на месту експлозије. 

Током покушаја диверзије погинула су и три војника ДНР.

19:30

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 10 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 8 насељених места Републике.

13:10

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана четири пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново, Золотое-5 и Калиново-Боршеватое.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »