Раскринкане лажи директорке ЦИЕ: Приликом тровања Сергеја и Јулије Скрипаљ ниједно дете, ни животиња нису отровани!

Званичници медицинских служби из британске области Вилтшир, која покрива и град Солсбери, изјавили су данас да се ниједно дете или животиња није разболело у време када су прошле године нервним агенсом отровани Сергеј Скрипаљ и његова кћерка Јулија.

Директор Службе за јавно здравство области Вилшир Трејси Дашкијевич изјавила је да приликом инцидента са Скрипаљевима није било «других жртава» сем оних које су пријављене безбедносним и другим снагама.

Приликом инцидента нису угрожене дивље животиње нити деца — нагласила је она, преноси британски дневник «Гардијан».Велика Британија је за тровање Скрипаљевих окривила Русију, која је одбацила оптужбе.

Британски дневник «Телеграф» писао је да су три дечака пребачена у болницу ради испитивања јер су били у контакту са Скрипаљевима пре него што су се онесвестили на клупи у парку у Солсберију.

Лист је писао да је Сергеј Скрипаљ деци дао хлеб којим су они хранили патке.

Амерички дневник «Њујорк тајмс» писао је недавно о томе да је директор Централне обавештајне агенције (ЦИА) Ђина Хаспел неуспешно покушавала да председнику Доналду Трампу скрене пажњу на своје извештаје о тровању Скрипаљових у Енглеској.

Према писању «Тајмса», Трамп је био против инцијативе Британије да се Русија казни за тровање, али је променио мишљење када му је Хаспелова показала фотографије оболеле деце у болницама након тровања «новичоком».

Показане су му и фотографије угинулих патака, за чију су смрт окривљени «неспретни» руски агенти.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »