Немачки медији окривили Европски суд за људска права јер је укинуо кривицу Украјине због пада МХ17

Европски суд за људска права (ЕСПЧ) још није одлучио о тужби рођака убијених у судару Боинга МХ17, у којем је Украјина оптужена за кривични немар преноси немачки магазин Телеполис.

Према оцени њемачког новинара, ЕСПЧ се понашао «веома чудно», класификујући тужбу и одбијајући приступ јавности јавности, тужиоцима и њиховим адвокатима.

Истовремено, како аутор наводи, додатак тужби из 2015. године, која је садржавала случајеве судске праксе и нове доказе из низоземског Већа сигурности, није утицала на ситуацију. Суд је наставио да ћути, не информишући ко је тражио да се предмет класификује.

Новинар наглашава да је Кијев одговоран за пад МХ17, барем зато што није затворио ваздушни простор над источном Украјином. Ова одлука Украјина је «због страха од губитка прихода од транзита, у износу од око 200 милиона долара годишње.»

Украјинска страна је успела да избегне одговорност — они нису покренули истрагу против њега. На крају, сву кривицу су положили на Русију, будући да Запад подржава акције Кијева на истоку земље.

Колапс путничког авиона Боеинг 777 компаније Малаисиа Аирлинес, који је летио из Амстердама за Куала Лумпур, догодио се 17. јула 2014. у источној Украјини. Умрло је 283 путника и 15 чланова посаде — грађани 10 држава. Главна верзија катастрофе била је удар ракете земља-ваздух. Власти Украјине и представници самопроглашене Донетске народне републике (ДНР) окривили су једни друге за оно што се догодило. У Аустралији и Холандији окривили су Русију за оборени авион и тражили надокнаду за породице погинулих у несрећи.

https://ruposters.ru

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »