Мекодонски медији: На руској друштвеној мрежи објављени прислушкивани разговори званичника Северне Македоније

Само неколико дана пред председничке изборе у Северној Македонији, данас су на руској друштвеној мрежи «ВКонтакте» објављени прислушкивани телефонски разговори бивших и садашњих северномакедонских званичника, аналитичара и представника јавних предузећа те земље, јављају македонски медији.

Један од разговора наводно је између бивше министарке унутрашњих послова Гордане Јанкулоске и садашњег шефа полиције Оливера Спасовског, други између професора Љубомира Фрчкоског и аналитичара Алберта Муслиуа, трећи између бившег председника Бранка Црвенковског и његовог сарадника, а у четвртом разговору вероватно се чује глас бившег директора македонских електрана (ЕЛЕМ), наводе медији.

За сада није познато у ком периоду су се водили разговори, које је на руској мрежи објавио корисник под именом «Илија Громовник».

Ови разговори, које македонски медији називају «бомбама», до сада нису објављивани у јавности.

Реч је о четири телефонска позива који су насловљени са: «Координација Оливера и Гордане пред медијима», «Кочо и Саша опљачкали ЕЛЕМ», «Фрчко и Алберт Муслиу лажирају лустрацију» и «БЦ и Дамјан Манчевски с грчком фирмом».

Иначе, у Македонији се у недељу одржавају председнички избори.

Према последњем истраживању јавног мњења, кандидат владајуће коалиције Социјалдемократског савеза и ДУИ Стево Пендаровски (27,2 одсто) у благој је предности са 27,2 одсто гласова у односу на кандидата опозиционог ВМРО-ДПМНЕ Гордану Сиљановску-Давкову, која има 23,5 процената подршке.

Коментара: 0

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »