Игра је завршена: Објављивање Малеровог извештаја је «добар дан за мене»

Амерички председник Доналд Трамп покушао је да прикаже као своју политичку победу објављивање извештаја специјалног тужиоца Роберта Малера, назвавши јучерашњи дан «добрим» за себе.

Закључено је да није било дослуха, ни опструкције. Тога никада и није било, никада неће ни бити. Ово не би требало да се догоди више ниједном председнику, оваква подвала — рекао је Трамп на скупу рањених ветерана, јавио је АП.

Он је претходно објавио на свом Твитер налогу фотографију на којој стоји окренут леђима, док је преко целе фотографије натпис «Гаме овер» (игра је завршена).

На фотографији су и натписи «без дослуха», «без опструкције» и «за мрзитеље и радикалне леве демократе».

Трамп је фотографију објавио неколико сати пре представљања јавности извештаја спрецијалног тужиоца Роберта Малера о умешаности Русије у председничке изборе у САД 2016. године.

Амерички државни тужилац Вилијам Бар изјавио је да Малерова истрага није утврдила да су Трамп или чланови његовог предизборног штаба сарађивали са Русијом током предизборне кампање 2016. године.

Истрага није утврдила да су се припадници Трамповог предизборног штаба уротили или координисали са руским властима у активностима везаним за изборе — рекао је Бар на конференцији за новинаре, пренео је Ројтерс.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »