Стефановић: Сутрашњи скуп миран, са великим бројем људи

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас да ће сутрашњи скуп, у оквиру кампање „Будућност Србије“ у Београду, бити без инцидената и да ће му присуствовати огроман број људи.

„Очекујем добар и миран скуп, којем ће присуствовати огроман број људи и на којем неће бити никаквих проблема и људи неће упадати у институције нити имају ту намеру, очекујем само позитивну атмосферу“, рекао је Стефановић.

Полиција ће, као и током протеста „1 од 5 милиона“ , обезбеђивати зграду Скупштине Србије, јер је то институција коју полиција иначе штити, напоменуо је министар.

„Скупштина је одлучила да је штити МУП, а МУП одређује са којим снагама и у ком капацитету ће то урадити. Примењујемо најбоље мере, које су довољне да сигурност посланика и имовина буде заштићена“, прецизирао је Стефановић.

Он је додао да полиција обавља процену како ће штитити скупове које организују људи који су склони „да нешто запале“, а како скупове који су увек организовани без насиља.

Напоменуо је да ће скуп обезбеђивати велики број саобраћајне полиције како би грађани што брже стигли до својих дестинација и избегли гужве и апеловао на грађане да, уколико не морају, не користе своја приватна возила за долазак у центар града.

Стефановић је рекао да се очекује да већ од 14 сати у центру града и на Новом Београду почне окупљање великог броја људи из Београда и унутрашњости.

На скупу ће, како је навео, председник Србије Александар Вучић грађанима рећи шта још може да се уради за Србију, као и шта је добро до сада урађено.

 

Полиција има представу ко је запалио имовину фирме из Врања

Полиција има индиције ко би могли бити људи одговорни за паљење имовине врањског грађевинског предузећа „5Д“, изјавио је Стефановић.

Стефановић је рекао да постоји неколико праваца истраге о томе ко су налогодавци и извршиоци тог дела, као и да су узети ДНК узорци од двадесетак људи, а неки ће бити саслушани.

„Не могу да кажем више детаља због истраге, али полиција има представу ко би могли бити људи који стоје иза овога“, рекао је Стефановић.

Он је додао да очекује да полиција брзо дође до одговора, јер то враћа поверење грађана.

„Очекујем од полиције да покажу да су професионалци и имам поверење у њих. Грађани очекују брзо решење, то је важно како бисмо показали да поштовање закона важи за све“, рекао је Стефановић.

На питање новинара о случају власника грађевинског предузећа из Прешева који ради локалне путеве и коме су после тендера такође паљене машине, Стефановић каже да су за један пожар криве лоше инсталације, док се на осталим случајевима ради.

Он није могао да одговори да ли су ти случајеви повезани, али је истакао да ће полиција и тај случај у Прешеву решити брзо.

Додао је, међутим, да су многи у тим фирмама били умешани и у прање новца, намештање тендера, да су неки чак и хапшени, те да „нема невиних“.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »