Русија: Борићемо се против санкција Куби и Венецуели

Русија ће се борити против америчког незаконитог увођења санкција против Кубе и Венецуеле и урадиће све што може како би подржала своје стратешке партнере у региону, изјавио је заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков.

„Забринути смо због континуираног притиска САД на земље Латинске Америке. У току је реализација апсолутно нелегалног и нелегитимног притиска путем санкција“, рекао је Рјабков.

Према његовим речима, Америка отворено декларише жељу да се тим путем „сломи воља“ и измени политички курс тих земаља у правцу који би одговарао Вашингтону.

„Све је то апсолутно неприхватљиво. Борићемо се против тога. Венецуела и Куба су наши савезници у региону, учинићемо све што од нас зависи како би те земље осетиле нашу подршку“, нагласио је Рјабков.

Он је такође рекао и да је лепо чути што су многе земље широм света осудиле америчко једнострано увођење санкција против тих латиноамеричких земаља.

Сједињене Америчке Државе увеле су нове санкције Куби, Венецуели и Никарагви, саопштило је Министарство финансија САД.

Ограничења су уведена против Централне банке Венецуеле и Банке Никарагве „Корпоративо“. На санкционом списку су се нашла и два физичка лица — Ортега Мурило из Никарагве и Руза Теран из Венецуеле.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »