Нема доказа о сарадњи Трампа са Русијом

Амерички министар правде Вилијем Бар објавио је данас детаље извештаја специјалног саветника Роберта Милера о улози Русије на председничким изборима одржаним 2016. године и нагласио да није пронађен никакав доказ о сарадњи изборног штаба Доналда Трампа и Москве.

Бар је одржао конференцију за новинаре пред планирано објављивање Милеровог извештаја.

«Руска Влада покушала је да се умеша у наш изборни процес али захваљујући Милеровој темељној истрази сада знамо да оперативци Москве нису сарађивали са председником Трампом или неким из његовог изборног тима» — нагласио је Бар.

Он је напоменуо да ће Трампови лични адвокати, прије објављивања у јавности, имати прилику да прегледају коначну верзију прерађеног извјештаја.

У америчким медијима изражено је уверење да ће дијелови извештаја бити цензурисани ради заштите осетљивих информација.

Бар је додао да је већина измена у Милеровом извештају извршена пред објављивање у јавности како би се спријечила повреда одређених правних питања.

Милер је свој извештај Бару предао 22. марта. Неколико дана касније Бар је у обраћању конгресменима рекао да у истрази није утврђено да се Трамп током предизборне кампање удруживао са Русијом, те да Милер није ослободио Трампа кривице за ометање правде.

Бар је касније донео закључак да Трамп није ометао правду.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »