Комшић: Нема попуштања Додику и Човићу

Хрватски члан Председништва Босне и Херцеговине и председник Демократске фронте Жељко Комшић наводи да неће попустити „ни Додику ни Човићу, све док у седиште НАТО не оде први годишњи Акциони програм у оквиру МАП-а».

 

Жељко Комшић је у разговору за портал Радио Сарајева рекао да очекује да председавајући Председништва Милорад Додик наставити «оспоравање пута БиХ ка НАТО».

«Он ту неће попустити јер је очигледно ријеч о мало чвршћим, могуће и опаснијим, обавезама које он има према Русији. Нажалост, у свему томе има директну помоћ Човића и ХДЗ-а, што је опет прича за себе. Тако да ће се прича о формирању Вијећа министара БиХ наставити, и то са неизвјесним крајем», истиче Комшић.

Одлука ће, како каже Комшић, ипак бити на СДА, која ће морати да бира «између попуштања Додику и одустанка од НАТО-а у овој фази и неформирања Вијећа министара БиХ».

«Не знам шта ће на крају СДА урадити, само могу рећи да Демократска фронта и ја, наравно у капацитету који имамо и онолико колико смо битни у овој ситуацији, нећемо попустити ни Додику ни Човићу, све док у сједиште НАТО не оде први годишњи Акциони програм у оквиру МАП-а», поручује Комшић.

Прокоментарисао је и одлуку Председништва БиХ да Хрватској упути протестну ноту због афере «Шпијуни».

«Протестна нота који БиХ упућује властима у Хрватској је знак да је, нажалост, власт у Хрватској изашла из граница прихватљивог и дипломатски уобичајеног понашања које треба да карактерише односе двије земље. Зашто то власти у Хрватској раде, између осталог проводе обавјештајне операције у БиХ, према БиХ и грађанима БиХ, питање је за званични Загреб. На крају крајева саме институције у Хрватској су признале да је таква врста обавјештајне операције провођена», закључује Комшић.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »