Гостовање Проф. др Славице Ђукић Дејановић у Инсајдер дебати на ТВ Н1: Ускоро измене Закона о финансијско подршци породици с децом

Радна група за праћење ефеката Закона о финансијској подршци породици с децом завршила је посао и измене Закона требало би да буду пред Скупштином на пролећном заседању, изјавила је  министарка Славица Ђукић Дејановић.

„Радна група је завршила посао и оценили смо да су неке категорије жена применом овог Закона оштећене. Не сме нико бити оштећен применом овог Закона, то је став свих нас и то ће се изменити током пролећног заседања“, рекла је на телевизији Н1 министарка задужена у Влади Србије за демографију и популациону политику.

Закон о финансијској подршци породицама с децом усвојен је 1. јула 2018. године и министарка подсећа да је њиме проширен обим права великом броју жена, али и да се мора исправити оно што је у Закону лоше.

Министарка је, гостујући у Инсајдер дебати на телевизији Н1, најавила да ће измене спорних одредби бити на дневном реду наредног, пролећног заседања Народне скупштине.

На питање да ли ће у планираној измени бити укључено одређивање минималног износа примања, министарка каже да то зависи од финансијких могућности, али да то није њена одлука, саопштила је Прес служба министарке Ђукић Дејановић.

„Управо министар финансија и министар за рад и социјалну политику треба да усагласе шта су финансијске могућности, ја заиста немам ни мандат, нити вам могу говорити о томе шта ће бити“, казала је министарка.

 

Извор: Танјуг, Н1

фото: Архива

The post Гостовање Проф. др Славице Ђукић Дејановић у Инсајдер дебати на ТВ Н1: Ускоро измене Закона о финансијско подршци породици с децом appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »