Гостовање Ивице Дачића у Јутарњем програму на ТВ Пинк: Са скупа ће бити послата порука снаге, јединства и будућности Србије

Лидер СПС Ивица Дачић рекао је да није добро што део опозиције стално најављује „радикализацију“, и додао да би се забринуо да га лидери опозиције – такви какви су – воде.

„Знате шта, и ми смо били у опозицији, али, нико никад није рекао – ми ћемо да ухапсимо, па ћемо да упадамо…ја бих се забринуо да су ми такве вође у опозицији“, истакао је Дачић за ТВ Пинк.

Што их је мањи број, они изгледа треба да буду радикалнији, казао је он у ироничном тону.

„Али, то је већ њихов проблем“, рекао је он и додао, парафразирајући Тита, да „власт која има овакву опозицију, не треба да брине за власт“.

Поводом захтева опозиције који су изнети на протесту 13. априла, а тичу се слободе медија, Дачић је рекао да није видео медијску равноправност док је бивша власт била актуелна.

„Ја нисам могао на медије ни кад је ДС била на власти, а с којима сам био у власти, а замислите како је било опозицији тада“, навео је он.

Коментаришући говор лидера ПСГ Сергеја Трифуновића на митингу прошле суботе и спомињања Мађара, Дачић је рекао:

„У недељу је била вечера за Виктора Орбана коју је у Суботици организовао председник Вучић. Морали смо да објашњавамо човеку зашто се спомињу Мађари. Замислите да стварно нешто политички зависи од њега.“

Дачић очекује да ће са сутрашњег скупа у оквиру кампање „Будућност Србије“, коју је покренуо председник Александар Вучић, бити послата потпуно другачија слика од оне виђене на протестима дела опозиције окупљене у СзС која је, каже, у свет послала лошу поруку и лошу слику Србије.

Дачић је позвао све грађане да дођу на митинг у Београду и поручио да ће са тог скупа бити послата порука снаге, јединства и будућности Србије.

Он је за ТВ Пинк рекао да сутра треба пружити перспективу на коју могу да рачунају грађани у наредном периоду.

„Зато мислим да ће тај скуп бити спектакуларан и да ће то бити јасна порука свима у каквом је политичком стању Србија, ко ма највећу политичку подршку. Наша владајућа коалиција наставља путем који је оптерећен разним проблемима“, каже Дачић који је и први потпредседник Владе и шеф дипломатије.

Сутрашњи скуп у Београду, наводи, биће један миран скуп и достојанствен одговор за разлику од скупова дела опозиције на којима се, додаје, сваки пут очекују инциденти и сваки пут њени лидери најављују неку радикализацију.

„Они мисле што их је мање то треба да буду радикалнији. То је њихов проблем. Ако бих био потпуно себичан рекао бих да се уопште не мењају, нека остану овакви какви јесу“, рекао је Дачић.

На наводе да власт тера људе да дођу на сутрашњи скуп у Београд, Дачић каже да је видео те информације да ће „као да броје ко је на послу, ко није на послу“.

„Где ће да броје? Па, где њих има? Нема их толико, то је једна врста притиска“, каже он.

Поводом писања медија како социјалисти морају да дођу, Дачић каже:

„Нигде ми не морамо да дођемо, нас нико не тера да будемо на власти“, рекао је Дачић.

Сам Вучић је рекао да ћу се и ја обратити на то скупу, наводи Дачић и додаје да је зато нормално да на скуп дођу чланови СПС.

„Они мисле да неко сада све те људе тера да гласају за Вучића или мене. Не постоји тај систем који може толико људи да натера. Ако Вучић има више од 40 одсто подршке, ако смо ми имали на прошллим изборима 10, 11 или 12 одсто, када све саберете и видите да по свим истраживањима јавног мњења та највећа опозициона структура има око 10 одсто – њима фали 40 одсто да би уопште могли да разговарамо о некој политици“, наводи Дачић.

Поводом захтева дела опозиције о изборном систему, Дачић каже да не постоји тај изборни систем који би могао да од некога ко има око 10 одсто направи да има апсолутну већину.

„Имају захтеве који се тиче РЕМ-а и медија, што показује шта је њима најважније. Нисам видео од њих, када су они били на власти, неке велике жеље да буде медијска развноправност. Тада сам се жалио, нисам могао да дођем у медије када је ДС била доминанатна иако сам био на власти. Замислите како је тек било тадашњој опозицији“, рекао је Дачић.

Каже да други део опозиције чак има и више гласова него што има СзС, као што су СРС и ДСС, као и ЛДП и ЛСВ.

Дачић каже да Драган Ђилас није ни говорио на протесту опозиције прошле суботе јер је рекао да сматра да лидери опозиције не треба да говоре.

„Чекај, Ђилас све то финансира и органзује, ако је то сматрао што им је дао уопште да говоре? Очигледно је да ту неко намешта политичку ситуацију за себе. Искористили су када је Тадић изашао да му звижде, а тек како би звижздали Ђиласу. Не треба да се заборави да је Ђилас искључио Вука Јеремића из ДС“, рекао је Дачић.

Навео је да су неки страни медији преносили директно протест дела опозиције 13. априла, и да ће он пратити да ли ће преносити и сутрашњи скуп.

Он је додао да проблеми који постоје и ако постоје између власти и опозиције треба да се решавају дијалогом, у оквиру институција система.

 

Извор: ТВ Пинк, Танјуг

фото: ТВ Пинк архива

The post Гостовање Ивице Дачића у Јутарњем програму на ТВ Пинк: Са скупа ће бити послата порука снаге, јединства и будућности Србије appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »