Гостовање Ђорђа Милићевића у “Новом јутру“ на ТВ Пинк: Србија не сме да пропусти шансу да се модернизује и развија

Не могу више немо да посматрам све што се догађа. Желим да дам свој допринос колегама и колегиницама из владајуће коалиције, изјавио је за „Ново јутро“ Телевизије Пинк, потпредседник Народне скупштине и народни посланик СПС Ђорђе Милићевић. Први пут након тешке саобраћајне несреће, ексклузивно за Пинк је најавио свој повратак

Милићевић је истакао да је иза њега и његове породице веома тежак период.  Да је сада боље, али да није у потпуности опорављен. Милићевић је, наиме прошлог новембра доживео тешку саобраћајну несрећу при повратку кући у Ваљево. Уследила је драматична борба за живот у којој је победио упркос веома лошим лекарским прогнозама.

– Нисам у потпуности опорављен, али не могу више немо да посматрам све што се догађа. Желим да дам свој допринос колегама и колегиницама из владајуће коалиције, јер Србија не сме да пропусти шансу да настави да се модернизује и развија – рекао је Милићевић. Kако каже, враћа се својим обавезама.

Kоментаришући позив председнице Скупштине Маје Гојковић политичким странкама у Парламенту, на који се нису одазвали чланови Савеза за Србију, Милићевић је рекао да је Гојковић понудила частан излаз из безизлазне ситуације за оне који себе називају некаквим СЗС.

– Нашли су се у безизлазној ситуацији и уместо политичког монолога у холу, добили су позив да се врате у скупштинске клупе. Нико никоме није забранио демократско сучељавање мишљења у Парламенту, али то мора бити у складу са  Пословником и на актуелну тему скупштинског заседања – рекао је Милићевић.

Kако каже, они су показали немоћ да кроз аргументовану скупштинску расправу покажу своју снагу.

– Показали су немоћ да кроз безуспешне покушаје  дестабилизују рад Парламента. Снага силе никада не може бити јача од снаге аргумената. Нисте јаки онолико колико сте снажни, већ онолико колико су вам снажни аргументи – рекао је Милићевић.

Према његовим речима, када сте на власти треба да доносите законе који ће вам користити када будете опозциија. Kако је додао, нису размишљали о томе да су променљиви.

– Више је отворених питања када се ради о Пословнику о раду. И једно од кључних, које нама смета, јесте то што су нам празне клупе. Добили смо мандате од грађана да обављамо један веома одговоран посао – рекао је Милићевић.

Он је рекао да никада у Парламенту, када је у питању овај сазив, од СЗС није могла да се чује нека друга алтернатива.

– Да постоји неки други пут којим Србија треба и мора да иде у наредном периоду, а који ће бити гарант већем броју фабрика у Србији, више радних места, бољем животном стандарду – рекао је Милићевић.

Према његовим речима Социјалистичка партија Србије је део владајуће коалиције и како каже, дели вредности и одговорност када је у питању рад владајуће коалиције и реализација начела Владе Републике Србије, и додаје да су веома поносни на резултате које ова Влада постиже.

– Сутрашњи скуп показује спремност председника Србије и Владе Републике Србије да отворено изађе пред своје грађане. То је политика без маске. Такође, представиће и план и програм шта даље – рекао је Милићевић.

Kако каже, салве увреда, насиља и увреда, показатељ су мањка политичког угледа и моћи СзС.

– Мржња не доприноси ничему. Мржња према свему ономе што ради владајућа коалиција, а без било каквог конкретног решења и плана. Само знају да су против свега – рекао је Милићевић.

Извор и фото: ТВ Пинк

The post Гостовање Ђорђа Милићевића у “Новом јутру“ на ТВ Пинк: Србија не сме да пропусти шансу да се модернизује и развија appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »