У индијској војсци воле руско наоружање

Пентагон је пре неколико дана упозорио Њу Делхи да би Сједињене Државе могле да уведу санкције Индији због куповине оружја од Русије. Упркос томе, Индија не одустаје од планова да купи више од 450 тенкова од Русије, и то у вредности од 1,93 милијарде долара.

Индија, која је међу највећим руским муштеријама, прошле недеље је добила зелено светло за куповину 464 тенка Т-90МС од Русије.

Индија има већ више од хиљаду Т-90, различитих типова. Када се сви саберу, има их више од саме Русије. Поред њих, у армији су и старији тенкови, Т-72.

Нису у питању само тенкови, Индија има и око стотину руских «мигова 21», «мигове 29» али и више од 200 Су-30МКИ.

У октобру прошле године Индија је поручила пет система С-400 у вредности 5,43 милијарде долара. Очекује се да ће јој бити испоручени до 2020. године.

Овај одбрамбени ракетни систем може да пресретне и уништи мете на раздаљини до 400 километара. Њу Делхи је саопштио да ће обавити куповину без обзира на то што ће САД тражити санкције.

Индија жели да изгради морнарицу сопствене производње, али велики број бродова је и стране производње. Међу малим бројем нуклеарних подморница које поседује је ИНС «чакра», која је заправо руско пловило. Издата је индијској морнарици 2012, и то на период од десет година.

Индијски носач авиона ИНС «викрамадитја» је заправо измењен носач авиона из совјетске ере.

Индија га је купила пре неколико година, и једини је брод тог типа.

У Керали се гради носач авиона «викрант». Рок за завршетак је 2021. година.

RTS, RT.COM

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »