Вучић: Србија није фонтана жеља, нема испуњавања ултиматума

Председник Србије Александар Вучић дочекан је у Сава центру вишеминутним аплаузом.

Вучић је на почетку рекао да је 1.900 људи остало испред сале, јер су људи дошли из различитих крајева Србије.

Разговарали смо о три тачке, прва је припрема за велики скуп 19. априла, друга тачка је ситуација на КиМ и трећа тачка је актуелна политичка ситуација и потенцијално расписивање избора, рекао је Вучић.

У претходних шест и по година покушали смо да земљу која је била готово сасвим разорена, земља без наде и будућности, покушали смо да је променимо, да урадимо све оно што је требало да буде урађено пре 20, 30 година, да окренемо смер у којем земља иде. Постоји много разлога због чега сам делимично задовољан, а један је тај да Србија није пред банкротством, рекао је Вучић.

Наводи да земља четврту годину заредом бележи суфицит и да је незапосленост смањена, али је навео да је у једном делу незадовољан, јер „имамо људе који су сиромашни и који тешко живе“.

Ти људи који најтеже живе, они су наша највећа подршка, рекао је Вучић.

Каже да је неколико пута говорио да не би волео да „постанемо као они, да будемо као ДС која се распала па се опет ујединила када је видела плен“.

Желимо снагу, мотив и жељу да се боримо за наш народ. Плашим се да сам то понављао јер сам видео да је та тешка болест захватила барем део наших људи, који никада немају времена да разговарају са нашим грађанима. Желимо да смо снага народа, да смо странка која ће се борити за народне интересе, а не интересе функционера, рекао је Вучић.

 

Видим нову енергију у СНС

Лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић потврдио је данас утисак извештача да чланови проширеног руководства странке показују јаку, заједничку енергију, приметивши да се догодило „мало чудо“, нешто на шта је поносан, а то је да је видео нову енергију странке, коју није могао скоро да види.

„Одједном су у први план изашли и почели да се боре за свој народ, земљу и странку неки људи које нисам раније могао да видим, који показују зубе, као што никада у претходних година нису чинили“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је видео, пре тога, да је један део људи обухватила „тешка болест“, да никад немају времена да разговарају са грађанима.

„Када ја не могу да их добијем телефоном, можете замислити када ће их обичан грађанин добити“, рекао је Вучић додајући да је због тога тражио и желео да поново пробуди енергију да представници странке буду снага народа, која ће да се бори за народне интересе, не за свој врх и функционере, а не да на народ не мисле и не виде га.

Вучић је указао да је после много времена, под притиском различитих криминалних и тајкунских група, као и других политичких група, почео део функционера да се склања да не можете нигде да их видите када је тешко, а да се потом појавила нова енергија.

Рекао је да када је видео да су неки упали на РТС намерно сазвао конференцију за новинаре да позове те који су упали да дођу у Председништво и преузме терет на себе.

„Од тог дана сам видео како се Србија буди, како расте отпор насиљу, тестерама, блокадама, крађама знакова, нападима на градилишта. Да није било наших жена и девојака у Скупштини града које су се супроставиле фашизму питање је када бисмо се сви други пробудили. После тога као да је кренула лавина нове енергије“, истакао је Вучић.

Указао је да је обилазећи Србију видео другачије људе и нову енергију.

„Део људи који нису готово ништа или баш ништа добили од странке решио је да устане и каже да хоће да се боре против насиља, за будућност Србије и који кажу имамо више снаге, храбрости од оних који нас вређају. Заједно са новом енергијом коју су донели, и мене су уморног препородили, да се у последњој гоидини мандата на челу странке супроставим“, подвукао је Вучић.

 

Тражиће пуно признање Косова, а да Србија не добије ништа

Председник Србије и СНС Александар Вучић рекао је данас да Србији следи изузетно тежак период, да ће се од ње тражити признање пуне независности Косова, без подела, на пуној и целовитој територији независног Косова.

Како је рекао, разговараће са кинеским и руским председником у Пекингу, а потом иде у Берлин, где га очекују веома тешки састанци са лидерима Француске и Немачке.

„Тамо нас не чека ништа добро, одмах да знате и не очекујем ништа добро. Једино очекујем почетак захтева за нови формат, где би циљ требало да буде признање независности, а да Србија не добије ништа…“, рекао је Вучић.

Тражиће да уђемо у разговоре а да Албанци не укину таксе.

„По цену – не по цену коју треба да плати Србија, него ја – нећу прихватити да наставимо ма какав разговор без укидања такси, ма какви притисци били“, поручио је Вучић.

Говорећи о захтевима и притисцима да Србија призна независност Косова, Вучић каже да не претерује.

„И још да будемо срећни ако не уведу посебан трибунал за Србе и не осуде нас за све сексуалне злочине почињене на Балкану. Ништа нисам претерао, чак сам ублажио“, рекао је Вучић.

У складу са тим, каже, притисци ће бити велики.

„Подржаваће и унутрашње елементе како би се смањивала снага српске државе и како би се до тог циља што лакше дошло“, рекао је Вучић.

Како каже, притисци ће бити никад већи.

Подсетио је да нема шта Албанци нису урадили против Срба и Србије – нису испунили Бриселски споразум, ни кључну тачку о формирању ЗСО, увели су таксе супротно свим међународним законима, донели платформу против разговора којом Србија мора да буде понижена, разорена и да призна Косово, увели војску супротно чак свом уставу и ставу генералног секретара НАТО, дозвољено им је то, шест месеци чекамо да повуку таксе, да их замоли међународна заједница, да се смилује и замоли своје чедо да их укине.

„Ништа се није догодило, напротив. Последњих недеља они долазе у Београд и позивају ме на различите састанке на којима инсистирају да ми нешто урадимо да “одобровољимо“ Албанце па да они укину таксе. И ви станете, не верујете, а онда почињу лажне приче о катастру и дипломама, којима су опет варали Србију без обзира на наше лоше преговарање“, каже Вучић.

Када кажете – немогуће је без укидања такси – они кажу – реците ви да нећете више радити на блокирању признавања независности.

„Хајде да се договоримо, да они не раде на кампањи признавања, па нећемо ни ми – а не не, не може тако, нормално је да они траже признавање…“, предочио је начин на који странци износе своје ставове у разговорима са њима.

Истиче и да је кад је говорио да имамо шансу да се изборимо за компромис и када је проглашаван за издајника и бацана анатема, – то је можда била и последња шанса.

„Данас нам компромис више нико и не нуди. Данас сматрају да су постигли договор у међународној заједници. Једино што ће нас да питају јесте да ли је кукуруз жут или жући…“, приметио је Вучић.

„Говорим истину као што сам и тада говорио, иако је многима била болна. Изгледа да нико сем мене није желео неко решење, свима је одговарало да до решења не дође“, каже Вучић.

Упитао је и како је могуће да у албанским медијима на Косову постоји само једна мета и једна тема.

„Па, ако сам издајник, зашто ме нападају сваки дан, што толико воле протесте у Београду и навијају за њих толико? Или им смета Вучић јер је знао шта су њихови интереси и сада је важно само срушити Вучића?“, каже председник.

 

Немојте ме звати, нисам доступан

Ако до 6. маја не буду укинуте таксе на српску робу, биће одржана посебна седница Главног одбора СНС, на којој ћемо изаћи са мерама против Приштине, поручио је данас председник СНС и Србије Александар Вучић.

Тада ће бити шест месеци од како је Приштина увела таксе на робу из централне Србије, подсетио је Вучић.

„А, одмах да кажем свима који су научили да зову телефоном и да прете, ако Срби само подигну руке у гард, а шест месеци нас туку и оставише нас у модрицама, немојте да ме зовете. Нисам доступан“, рекао је Вучић.

Србија има право на своје достојанство, понос и образ, истакао је Вучић.

„Као што кажу: “дођите, да дефинишемо циљ разговора и преговора, а то је признавање независног Косова. А ви Срби добићете ништа“. То слободно мачку о реп окачите, смените ме на улицама Србије, па доведите неког другог ко ће то да уради“, поручио је председник Србије.

„Ја и Српска напредна странка то нећемо да урадимо, а за разговоре и за компромис смо увек спремни“, додао је Вучић.

 

Нема шта нисмо истрпели, ал сад нарушавају углед земље…

Председник СНС и Србије Александар Вучић изјавио је данас да нема шта све није истрпео кад је реч о нападима опозиције, најгоре псовке, увреде и глупости, али проблем је што опозиција нарушава међународни углед наше земље.

Тако је, истакао је, морао да се извињава премијеру Мађарске Виктору Орбану због изјаве Сергеја Трифуновића о Мађарима, упркос томе што са Мађарском имамо најбоље могуће односе.

„Због кретена које имамо у спрској опозицији…Није то пиво у питању, већ друге ствари, тежи је то случај“, рекао је Вучић.

Приметио је да опозиција тврди да јој власт не да да се окупља, иако стално имају протесте, а када су били на власти – крили су да је на протесту 2008. године убијен Ранко Панић.

„У јулу 2008. је убијен неко од нас. Тада смо хтели да прошетамо Светогорском улицом, изразимо своје неслагање, није нам дозвољено. Мајци Ранка Панића који је убијен никада нису ни добар дан рекли или извини“, нагласио је Вучић.

Вучић оцењује да је тежак пораз опозиције на локалним изборима у Лучанима био почетак њене фрустрације.

„Упали су у полицију, хтели су да се обрачунају са женом, онда су кренули у протесте, демонстрације. Они који су најбогатији, од Ђиласа до Јеремића, су све “велики левичари“, а не зна се ко је богатији. Ђилас је узео 500 милиона евра док је био градоначелник Београда“.

Како је рекао, они су се дрзнули на обичне људе, задужене у швајцарцима, који су, када су прекидали штрајк глађу, рекли поштено да не могу да издрже.

Вучић је казао да су их Ђилас, Јеремић и Ђелић оставили задужене, а да је држава данас то успела да реши.

Казао је да је власт затекла и велики број угашених фабрика у Србији.

„Питао сам се шта је то што мотивише људе да раде. Свакако да има грешака и код нас, ја разумем да сам понекад арогантан, али сам се увек борио и трудио за нашу земљу најјаче што могу. Остао сам поштен, а не богатији када сам у ово ушао“, рекао је Вучић и додао да ће се први пријавити да му се провери имовина по новом Закону о пореклу имовине.

Вучић је рекао да ће 19. априла бити одржан цивилизован скуп у Београду на који су позвани да дођу и људи са малом децом и да сви виде како изгледа пристојна Србија и да чују шта су идеје за будућност.

„А не да неког тучемо и малтретирамо“, нагласио је Вучић.

Вучић је рекао да су за разлику од оних који га ктитикују показали да су путеви и мостови које гради стварни, додао је, показало се да вешала која су носили на улицама нису макете, већ стварна вешала.

Вучић је поручио опозицији:

„Ајде срушите нас 19. априла ако можете и да видимо да ли су грађани за пристојну Србију и будућност, да видимо да ли хоће да Србија буде модерна земља или да ова двојица, тајкун и фашистички лидер воде Србију“.

Поручио је опозицији да је он мало другачији председник него што га они замишљају и да им се неће додворавати, јер га, каже, не интересује функција, већ рад који ће изградити нормалну земљу.

„Чуј, они ће да блокирају да неко дође у петак на митинг! Прошли пут им је скуп 13. априла пропао и сада су смислили да организују други, дан после митинга 19. априла. Немојте толико дуго да чекате, дођите овде, дођите да нас блокирате, немојте ни часа часити јунаци“, рекао је Вучић.

Вучић је поручио да ће сви људи који у петак, 19. априла, буду дошли на скуп бити апсолутно слободни и моћи ће да се осећају сигурно и без могућности да буду угрожени.

Вучић је рекао да су лидери СзС, пошто су их жене најуриле из Скупштине града, ушли у „жестоку битку са знаковима“.

„Та битка је била неизвесна, они кроше, знакови аперкат и трајала је та борба. Видели сте у једном тренутку како су Ђилас и Обрадовић сладострасно успели да савладају тај знак… Та битка је била толико жестока, али њиховој срећи није било краја кад су тај знак успели да ишчупају“, рекао је Вучић.

Иако су се на то, поједини чланови одбора насмејали, Вучић је рекао да је за њега то, заправо, тужно, јер је тај знак симбол свега што ради актуелна власт – колико унапређују Београд и све друге градове, колико има градилишта данас и свега што раније није било.

Пред Србијом је, каже Вучић, много посла, те навео завршетак радова на аутопуту у Јабланичком и Пчињском округу, кроз Нишки и Пиротски округ.

Затим, наводи, почетак изградње аутопута кроз Нишавски до Топличког округа, који ће бити спојен са Приштином и Грачаницом.

„Остаје нам да завршимо и аутопут који смо 75 година чекали од Београда до Чачка, Пожеге, касније до Ужица и овамо Ариље, Ивањице, Дуге пољане… Ове године крећемо да градимо од Кузмина према Бијељини. Такође, крећемо да градимо аутопут Рума-Шабац и брзу саобраћајницу Шабац-Лозница и идемо Београд-Вршац, брза саобраћајница Београд-Зрењанин, Зрењанин-Нови Сад“, рекао је Вучић.

Каже да ће за два или три месеца Србија изгледати другачије него пре пет или десет година, а све то захваљујући, додаје, јер има више новца у буџету и остварује суфицит.

„Морамо да радимо више него икада. Морамо да употребимо енергију, коју сам данас овде видео, да убудуће радимо јаче, да позовемо народ на јединство, баш ме брига за политичке партије, јер модерна Србија мора да буде нешто за шта ћемо се борити, јер то није нешто што ће се догодити преко ноћи“, указао је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »