Ђурић: Срби са КиМ спремни су да се боре за будућност Србије

Група Срба са Косова и Метохије, која је у петак кренула пешице ка Београду, како би присуствовала скупу који ће бити одржан 19. априла у оквиру кампање „Будућност Србије“, стигла је данас на Рудник, где их је дочекао директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и пренео им поруку подршке грађана Београда и председника Александра Вучића.

Ђурић је рекао да је на Рудник дошао како би Србима са КиМ, који пешаче четврти дан, пренео поздраве грађана који им се диве, а који ће их, како каже, раширених руку сачекати у Београду 19.априла на скупу „За будућност Србије“.

„Чекамо њих као што чекамо и целу Србију која се бори за будућност Србије и која жели да се у нашој земљи одлучује, а не у страним амбасадама и другим центрима моћи. Желимо да Србијом управљају они, који ће се борити за КиМ, за бољу економску будућност и снажне и стабилне институције“, нагласио је Ђурић.

Захвалио је Србима са КиМ који улажу огромну снагу и енергију да пошаљу поруку да се, каже, сви заједно у Србији сложно боримо за бољу.

Како је рекао, Срби са КиМ својим подвигом показују да су спремни да се боре за будућност Србије и да не желе да отаџбину препусте онима који су је разарали и пљачкали у прошлости и потпуно занемарили српске националне и државне интересе, посебно на КиМ.

„Дошао сам да им лично кажем да их веома поштујем и да им се дивим јер знам да то није нимало лако и једноставно. Прати их лоше време, киша и ветар, сваког дана пређу између 25 и 40 км, данас им је једна од најтежих деоница“, казао је Ђурић.

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »